Ogroman odziv: Skoro 18.000 građana obavilo preventivne preglede

Autor: Tanjug

Vesti

07.04.2019

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru akcije "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova" koju je danas, na Svetski dan zdravlja, organizovalo Ministarstvo zdravlja ukupno 17.722 građana obavilo je preventivni pregled. Današnji izuzetan odziv građana, kao i tokom svih dosadašnjih akcija preventivnih pregleda, tokom kojih je blizu 270.000 građana obavilo pregled, najbolja je potvrda unapređenja javne svesti o značaju prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Danas su svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja,u više od 150 zdravstvenih ustanova bili u prilici da obave ORL i kardiološke preglede, odnosno izmere krvni pritisak i urade EKG, i provere nivo šećera u krvi.

U onim zdravstvenim ustanovama u kojima nije bilo moguće danas da se organizuju navedeni pregledi, građani su mogli da se o očuvanju sopstvenog zdravlja konsultuju sa lekarima, posavetuju se o zdravstvenim tegobama, terapijama, prevenciji...

U skladu sa velikim interesovanjem građana, akcija "Dan otvorenih vrata zdravstvenih ustanova " biće nastavljena i u narednom periodu.

Ministarstvo zdravlja i ovim putem zahvaljuje svim građanima na podršci ovoj akciji, a zdravstvenim radnicima na uloženom trudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading