NIS ulaže u zdravstvo oko milion evra: "Naša najveća dobit je budućnost dece"

Autor: Tanjug

Vesti

22.03.2019

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Memorandum o saradnji danas su u Skupštini Srbije potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i predstavnici gradova i opština u kojima se program sprovodi. Kompanija NIS uložiće ove godine oko milion evra u zdrvstvene ustanove u 13 gradova i opština širom Srbije, a sredstva će biti uložena u okviru projekta "Zajednici zajedno".

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Generalni direktora NIS-a Kiril Tjurdenjev i ministar zdravlja Zlatibor Lončar u Skupštini Srbije

Tim povodom Memorandum o saradnji danas su u Skupštini Srbije potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, kao i predstavnici gradova i opština u kojima se program sprovodi.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev rekao je da je zdravlje dece i mladih dragoceno, te da su iz tog razloga sredstva iz programa "Zajednici zajedno" u ovoj godini usmerena upravo na zaštitu dečjeg zdravlja.

On je ukazao da je i prethodnih godina NIS ulagao u zdravstvo i da je siguran da oprema koju su donirali već daje dobre rezultate.

- U ovoj godini pravimo još veći korak. Uložićemo oko milion evra u zdravlje dece. Ova ulaganja ostaju naše trajno opredeljenje i ne zavisi od ostvarene dobiti. Naša prava dobit je najbolje moguća budućnost naše dece, a investicija u to nije obaveza već privilegija - naglasio je Tjurdenjev.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović

Potpisivanjem sporazuma o saradnji ujedno počinje i ovogodišnji konkurs "Zajednici zajedno", čiji je ovogodišnji budžet 116,5 miliona dinara usmeren isključivo u oblast zdravstvene zaštite dece i omladine u lokalnim zajednicama u kojima kompanija posluje.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kaže da je Srbija postavila zdravstvo na sam vrh svojih prioriteta i da sredstva koje Vlada Srbije izdvaja za unapređenje zdravstvenog sistema, za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih kliničkih centara i bolnica, za nabavku najsavremenije opreme, kao i unapređenje materijalnog statusa zaposlenih u zdravstvu, veća nego u bilo kom periodu ranije.

- Moramo biti svesni da je ostvarivanje našeg krajnjeg cilja, a to je zdravstvena usluga od najvišeg kvaliteta svim građanima naše zemlje, neophodno da svi zajedno kao društvo budemo odgovorni i solidarni. U tom smislu velike i uspešne kompanije imaju imaju i veliku odgovornost prema društvu i zajednici - istakao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Kiril Tjurdenjev

Dodaje da je izdvajanje sredstava za projekte u zdravstvu , za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, od posebnog značaja jer su demografski trendovi u našoj zemlji negativni.

Koji će projekat u zdravstvu biti finansiran sredstvima kompanije NIS odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja, kompanije NIS i lokalne zajednice.

Konkurs traje do 22. aprila , a rezultati će biti objavljenio 31. maja

Gradonačelnik Novog Sad Miloš Vučević zahvalio se NIS-u na prvih 10 godina dobre saradnje. On je podsetio da je NIS u prethodnom periodu ulagao u sport, kulturu, zaštitu životnee sredine...

- Zajedno smo se širili proteklih 10 godina i siguran sam da je ta reka ne može da se zaustavi - rekao je Vučević.

Tokom poslednjih 11 godina kompanija NIS je u društveno odgovorno poslovanje uložila 3,7 milijardi dinara, a samo u rad zdravstvenih ustanova širom Srbije uloženo je gotovo 100 miliona dinara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading