ŠAMPIONKA: U Beogradu rođena beba sa 5 kilograma

Autor: RTS, Republika

Vesti

12.03.2019

17:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograđanka Mila je na svet došla 11. marta u porodilištu KBC Zvezdra. Posebna je zbog toga što je rođena sa 5.250 grama!

RepublikaFoto: Printskrin/RTS
Beba Mila rođena sa 5.250 grama 

Doktor Ivan Bojović ističe da su bebe koje su na rođenju teže od četiri kilograma retkost i da su, od 2.200 porođaja tokom prošle godine u porodilištu KBC Zvezdra, tek tri bebe imale više od 5.000 grama.

Milina mama se oseća dobro, prvi postoperativni dan protiče uredno. Imala je dobro kontrolisanu trudnoću i regulisan šećer, što je važno jer su krupne bebe vrlo često iz trudnoća u kojima nije regulisan šećer trudnice.

- U protekla 24 sata uporodilištu na Zvezdari rodilo se devet beba – četiri dečaka i pet devojčica. Sve bebe su dobro - istakao je ginekolog Bojović.

Uskoro će biti otvoreno renovirano odeljenje Ginekologije i perinatologije tako da će se raditi punim kapacitetom i u boljim uslovima i za pacijente i za osoblje KBC Zvezdara.

Pažnju medija privukla je beba rođena u februaru na klinici za Ginekologiju i akušerstvo u Skoplju jer je na rođenju bila teška pet kilograma i 700 grama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading