Obrt skandala oko ekskurzije u Barselonu: Profesorka Šakira se vraća u školu koju je tužila

Autor: Blic, Republika

Vesti

05.03.2019

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesorka Snežana Martić, profesorka koja je u javnost dospela zbog ekskurzije u Barselonu, na koju je povela đake a koji su završili bez hotela, vraća se na posao odlukom inspekcije, a navodno je i tužila školu koja ju je udaljila sa posla!

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

"Šakira", kako zovu ovu istoričarku, dobila je otkaz zbog nelegitimne ekskurzije, ali je podnela žalbu i sada se vraća u Devetu gimnaziju.

- Mera prestanka radnog odnosa izrečena je 27. novembra, nakon čega se koleginica žalila školskom odboru, koji je njen zahtev odbio, a onda se žalila i inspekciji rada, koja ju je vratila na posao 12. februara. Škola je podnela žalbu jer smo sigurni da smo sve uradili po propisu, a sada čekamo rešenje i nadamo se pozitivnom ishodu - rekla je direktorka Devete gimnazije, Tatjana Šuković.

Snežana je optužena za nelegitimno vođenje ekskurzije, na koju je, kako se navodi, vodila i drugare dece iz ove gimnazije, tj. decu koja nisu đaci pomenute škole.

- Ponašala se kao da je ovo njena privatna kancelarija, turistička agencija. Deca koja nisu naši đaci dolazili su da uplaćuju rate za letovanja za vreme nastave i tačno se znalo u koju učionicu treba da idu - tvrdi direktorka Devete gimnazije.

Skandal na ekskurziji

Učenicima Devete gimnazije, ali i drugih škola, letovanje na koje ih je povela nije preselo samo zbog toga što su naišli na zatvorena vrata hotela u letovalištu Ljoret de Mar jer agencije "Planeta promet" i B2R nisu odradile svoj deo posla. Njima su odmah nakon polaska iz Beograda tražili po 55 evra za izlete, na kojima nisu ni bili, a isto tako su im tražili i novac za preostale rate, pa su mnoga deca ostala sa po deset evra. Neki su se i otrovali hranom.

Konfuzija oko ove ekskurzije je još veća s obzirom na to da vlasnik agencije B2R Dušan Bernetič tvrdi da na račun agencije nisu ni bile uplaćene pare, već da su profesori novac davali trećem licu.

- Nisu tačne informacije da sam na bilo koji način oštetila ili prevarila decu koja su sa mnom putovala u špansko letovalište Ljoret de Mar. Naprotiv, i ja sam jedna od prevarenih - kazala je profesorka koju  đaci zovu Šakira.

Ona je, u privatnoj organizaciji vodila 103 đaka na letovanje u Španiju, a još četvoro profesora joj je pomagalo. Kako kaže, preporuku za agenciju dobila je od jedne koleginice, i u čitavom procesu ugovaranja putovanja nijednog trenutka nije joj se ništa učinilo sumnjivim, a kamoli da će ishod biti ovakav. Prema njenim rečima, sav novac koji je dobila od roditelja predala je agenciji uz priznanice i ugovor, koje ima kao dokaz.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading