Grip u proseku odnosio četiri žrtve nedeljno, na sreću broj obolelih u Beogradu opada

Autor: Tanjug

Vesti

18.02.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zdravstvenim ustanovama u Beogradu tokom prošle nedelje javilo se 13.666 pacijenata sa akutnim respiratornim infekcijama, što je za 22 odsto manje u odnosu na prethodnu nedelju.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ilustracija

- Sa oboljenjima sličnim gripu bilo je 647 pacijenata, što je za 12 odsto manje u odnosu na prethodnu nedelju. Beležimo trend opadanja broja obolelih od gripa ili oboljenja sličnih gripu - rekla je Tanjugu epidemiolog prim. dr Leposava Garotić Ilić, načelnica Jedinice za imunizaciju Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Prema njenim rečima, najveći broj obolelih je u starosnoj grupi od 20 do 64 godine.

Garotić Ilić navodi da je u Beogradu i dalje niska aktivnost virusa gripa, a da će produženje zimskog raspusta za nedelju dana dodatno usporiti širenje virusa.

Ona je podsetila da su važne mere opšte prevencije - izbegavati skupove u zatvorenom prostoru, provetravati prostorije u kojima se boravi, redovno prati ruke.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut", u Srbiji je od gripa umrlo 29 ljudi, a prijavljeno je 104.687 slučaja obolelih u poslednjih šest nedelja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading