Oglasilo se Ministarstvo prosvete povodom vršnjačkog nasilja u Kraljevu

Autor: Republika

Vesti

27.12.2018

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako u Domu učenika u Kraljevu tinejdžer najstrašnije maltretira druga u sobi, dok ostali sve posmatraju i navijaju, saopštenjem se obratilo Ministarstva prosvete.

RepublikaFoto: twitter.com/IvoJovanovic
Trenutak kada tinejdžer napada drugara

"Ministarstvo prosvete je obavešteno o slučaju vršnjačkog nasilja u Domu učenika u Kraljevu.

Stupili smo u kontakt sa Školskom upravom Kraljevo i sa direktorom Doma učenika koji preduzimaju korake u okviru svojih nadležnosti.

Čim budemo imali kompletnu sliku, javnost će biti obaveštena o preduzetim koracima i disciplinskim merama.

Kada je reč o ovakvim situacijama, moramo da se držimo propisa i procedura vodeći računa prvenstveno o deci.

Ukoliko se ustanovi odgovornost učenika, jedna od mera može da bude isključenje učenika iz doma i pokretanje prekršajnog postupka prema roditeljima, što je propisano Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja

Škole koju pohađaju učenici koji su učestvovali u nasilju ili su ga posmatrali, preduzeće mere protiv tih učenika u okviru svojih ingerencija.

Ukoliko se na osnovu izveštaja ustanovi propust u radu vaspitača i uprave doma, odnosno da su imali saznanje o nasilju, a nisu ništa preduzeli, i prema njima će biti preduzete odgovarajuće mere", kažu u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading