Miodrag Kostić obradovao štićenike SOS Dečijeg sela

Autor: Republika

Vesti

10.12.2018

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima je stigla i u jedno selo, u Kraljevu, a nije ni babino ni dedino - već dečije. To selo čini 14 kuća, u kojima 72 dece živi sa svojim SOS roditeljima. Ova deca, uzrasta od beba do 18 godina, razdvojena su od svojih bioloških roditelje, neka ih i nemaju, ali organizacija "SOS dečija sela" ima za cilj da održi porodice zajedno.

RepublikaFoto: Promo
Miodrag Kostić posetio štićenike SOS Dečijeg sela

U ovom selu se trude da ne razdvajaju braću i sestre, već da oni odrastaju zajedno u okviru SOS porodice i da, bez obzira na okolnosti, imaju srećno detinjstvo, da žive život u kome imaju nekog da brine o njima, idu u školu i imaju topli dom. I oni sanjaju iste, dečije snove kao i njihovi vršnjaci.

Kako bi im ispunili bar deo snova i kako bi i ovi mališani osetili radosti praznika, u susret Novoj godini i Božiću, MK Grupa tradicionalno daruje poklone štićenicima SOS Dečijeg sela, želeći da im pokažu da nisu sami. Predsednik MK Grupe Miodrag Kostić, poželeo im je dobro zdravlje i posavetovao ih da vredno rade na ostvarivanja svojih ciljeva, pomažući i bodreći jedni druge.

RepublikaFoto: Promo

- Kompanija MK Group šestu godinu zaredom misli o potrebama ove dece. Ovo je samo jedan od načina da pošaljemo poruku da o mladima iz SOS Dečijeg sela neko misli, da o njima brinemo i zajedno se trudimo da im pomognemo da postanu odgovorni ljudi. Svakako ih željno iščekujemo na tradicionalnom zimovanju koje MK Group organizuje za njih na Kopaoniku - rekao je Kostić.

Kompanija MK Group izgradila je Kuću za mlade pri SOS Dečijem selu u Kraljevu, čime je omogućila humanije uslove za odrastanje tinejdžera. Do sada je u Kući stasalo 50 mladih bez roditeljskog staranja, dok trenutno u njoj boravi 12 srednjoškolaca i 11 studenata. U znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku i doprinos, međunarodna organizacija SOS Dečije selo, 2015. godine dodelila je bedž časti Miodragu Kostiću.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading