Bruka i sramota: Evo kako Trifunovići shvataju poštenje! Sergeja tata gurao na festival!

Autor:

Vesti

23.11.2018

04:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac glumca Sergeja Trifunovića bez pardona je uvrstio predstavu svog sina u takmičarski program Festivala prvoizvedenih predstava PIP u Aleksincu, zbog čega je ona u poslednjem trenutku povučena iz programske šeme.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
ALAL VERA, ĆALE! Toma direktor festivala, a Sergej u glavnoj ulozi

Toma Trifunović je kao umetnički direktor i selektor ovog festivala zaključio da je predstava Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša", u kojoj njegov Sergej igra glavnu ulogu, podobna za takmičenje, ne misleći da time ulazi u očigledan sukob interesa.

 

Da ne bi došlo do nezapamćenog glumačkog skandala na ovom malom ali prestižnom festivalu, organizatori su samo dva dana pred njegov početak izbacili ovu predstavu iz programa, što je razbesnelo Trifunovića juniora. On je digao sveopštu frku optužujući vlast i Srpsku naprednu stranku za navodnu cenzuru njegovog lika i dela, ne pomišljajući da bi njegovo učešće na festivalu bilo nepošteno i nečasno.

NIJE POLITIČKI

Organizatori festivala kažu za Srpski telegraf da nema ni govora o politizovanju odluke da se pomenuta predstava skine s takmičarskog dela programa. Predsednik festivalskog odbora, koji je i predsednik Skupštine opštine Aleksinac, Grujica Veljković, tvrdi da se pri izboru predstava prevideo mogući sukob interesa.

Raspisao se po Tviteru

Koliko je Trifunovića zabolela ova odluka, svedoči i to što joj je posvetio nekoliko tvitova na popularnoj društvenoj mreži. U prepoznatljivom tonu glumac je nizao izjave jednu za drugom.

- Meni je sve ovo smešno. Iako je u suštini tužno. Ali bih skrenuo pažnju na formulaciju: "... eventualni umetnički sukob interesa." Moram priznati da prilično nepismeni kadar SNS širi granice. Čega god - napisao je, a potom nastavio:

- Još jednom hvala podguznim muvama: osim što radite na ubrzanju svoga kraja, promovišete umetnost. Predstava "Utopljena duša", o poslednjim satima života Vladislava Petkovića Disa, na repertoaru je u BDP 2, 13, 14, 18. decembra. Izvol'te.

Na komentar poslanice Marinike Tepić da "dolazi kraj i ovima što skidaju predstave, proganjaju glumce i vređaju humanitarce", Trifunović je odgovorio:

- Sve će to biti je*ano kako dolikuje i zaslužuje. Jer fašizam treba seći u korenu. Ovde se malo razgranalo, ali bože moj.

- Očigledno da prema svim pravnim tumačenjima taj sukob ipak postoji. Trebalo je voditi više računa o tome i delimično sam kriv zbog toga. Pre dve godine je takođe bila predstava u kojoj je igrao Sergej, ali tada to nije bio problem. Zbog toga naši motivi da se predstava povuče ni najmanje nisu politički, ali očigledno da neko to želi da iskoristi u tom smislu - poručuje Veljković.

UDRUŽENJE GA BRANI

I pored svega, Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) stalo je na stranu Sergeja Trifunovića, nazivajući političkom i udvoričkom odluku o izbacivanju predstave "Utopljena duša" sa festivala.

Pretio i upravniku BDP

Trifunović se u izlivima besa na Tviteru obrušio i na upravnika BDP Slobodana Ćustića, koji se, kako kaže, našao u problemu da odabere predstavu za otvaranje festivala zbog bolesti jedne glumice.

- Kad smo već kod branjenja obraza esnafa, glumica koja igra u predstavi "Crna kutija" naprasno se razbolela. Slobodan Ćustić, upravnik BDP traži predstavu kojom će otvoriti festival u Aleksincu. Džabe se lomiš, crni Slobodane. Nećeš preživeti ni ovaj mandat. Slobodan. Kakva ironija - napisao je Sergej.

Prozvani upravnik BDP za Srpski telegraf kaže da Sergejeve izjave može da tumači svako kako želi, poručujući mu da ne treba tražiti zlo ni u kome i ni u čemu. On ističe da je u dogovoru sa Trifunovićevim ocem i organizatorima odlučeno da zbog bolesti glumice Ivane Nikolić festival otvori predstava "Derviš i smrt" umesto "Crne kutije".

- To je urađeno da bi se spasao festival. Sve je profesionalno i bez ikakvog mešanja politike - zaključuje Ćustić.

- Obrazloženje da je repertoar takmičarskog programa festivala promenjen "zbog eventualnog sukoba interesa" predstavlja besmisleni izgovor. Jedini razlozi zbog kojih se sve ovo desilo, a što, nažalost, nije retko, jesu niski udvorički, politički, vanumetnički razlozi onih koji su ovakvu odluku doneli - piše između ostalog u saopštenju UDUS koje potpisuje njegov predsednik i Sergejev prijatelj Vojislav Brajović.

Glumac Sergej Trifunović nije odgovorio na pitanje Srpskog telegrafa da li smatra da bi se učestvovanjem na ovom festivalu našao u sukobu interesa.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rade

23.11.2018 08:19

E jesi i ostaces ljiga samo na galamu hvatas glumcino!!!!

Petar

23.11.2018 08:54

Evo vam broj izdajnika Sergeja Trifunovića, pa ga zovite - 0605757780