EVO KAKO PIŠE "LONDON EVENING STANDARD" O BEOGRADU

Autor: Republika

Vesti

31.08.2018

13:54

U štampanom i elektronskom izdanju lista "London Evening Standard" obavljen je članak u sekciji lifestyle & travel, u kojem se navode brojni razlozi za posetu našem gradu tokom leta.

pixabay.com
Knez Mihajlova

Beer Fest, vožnja bicikla po Novom Beogradu i Zemunu, beogradske reke, Ada Ciganlija, Narodni muzej, galerije, kafei samo su neki od njih.

Tanjug/SEKRETARIJAT ZA INFORMISANJE GRADA
Beograd, večiti grad kojem turisti ne mogu da odole

"Beograd nije letnja destinacija, ali grad je takav da može da ispuni svaki trenutak letne sezone. On se ne svodi samo na noćni život i splavove na Dunavu i Savu, već postoje i otvoreni bioskopi, gradski parkovi i prelepe bašte restorana", počinje novinarka Mary Novakovich i nastavlja:

"Ujutru posle Bir Festa širokom biciklističkom stazom, prolazila sam pored Savamale, zapadnom obalom Save, zatim sam se provozala do ušća reka Dunava i Save. Uputila sam se ka Zemunu, atraktivnom predgrađu čija barokna arhitektura otkriva Austrougarsku prošlost.

Svakog juna postavlja se most preko Dunava od Zemuna do Ratnog ostrva kako bi ljudi došli do peščane plaže i kupališta.

Posle kupanja u hladnom Dunavu krenula sam biciklističkom stazom preko Novog Beograda i njegovih blokova koji datiraju još od Titovog vremena". 

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Članak u celosti možete pročitati ovde:

"Sizzle in sunny Belgrade: where to go and what to do" by Mary Novakovich

Boravak novinarke Mary Novakovich i fotografa Adama Batterbee organizovala je Turistička organizacija Beograda.

 

Komentari (0)

Loading