VESIĆ NAJAVIO: Dozvola za "Dedinje dva" do septembra

Autor: Tanjug

Vesti

06.08.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tokom avgusta vlasti u Beogradu izdaće građevinsku dozvolu za izgradnju "Dedinja dva", najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

Za početak gradnje "Dedinja dva", za koje je, računajući i obnovu postojeće zgrade, država obezbedila 24,7 miliona evra, odavno su gotovi svi projekti i čeka se samo građevinska dozvola, koju "Dedinje" nikako da dobije, jer je na glavnom putu do tzv. Bojićeve rupe, gde treba da bude nova zgrada Instituta, podignut bistro "Biblioteka", navodi list.

- Za sporni objekat Sekretarija za imovinsko-pravne poslove još devedesetih godina izdao je privremenu građevinsku dozvolu. Oni tu dozvolu ne moraju da ukidaju, jer je Sekretarijat za legaizaciju grada Beograda odbio zahtev za legalizaciju ćevabdžinice ''Biblioteka''. Odbijanje zahteva za legalizaciju znači ukidanje te privremene dozvole. Tim pre što je privremena dozvola izdata do privođenja zemljišta nameni, odnosno gradnje "Dedinja dva" - kaže Vesić za "Novosti".

Vesić kaže da su Grad Beograd i Opština Savski venac u stalnom kontaktu sa profesorom dr Milovanom Bojićem, direktorom "Dedinja", i da rešavaju problem po problem.


- Obećao sam dr Bojiću, a sada kažem vama da će Grad tokom avgusta izdati građevinsku dozvolu za izgradnju klinike "Dedinje Dva" - rekao je zamenik gradonačelnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading