"Nedopustivo je da se preti, vređa i ugrožava nečija sigurnost"! Nina Mitić oštro osudila napad na izvršnog direktora SRPSKOG TELEGRAFA!

Autor:

Vesti

29.05.2024

21:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim putem osuđujem svaki akt nasilničkog ponašanja i zaista apelujem na poštovanje kodeksa koji donose etički standard profesionalnog postupanja novinara, istakla je Mitić.

"Nedopustivo je da se preti, vređa i ugrožava nečija sigurnost"! Nina Mitić oštro osudila napad na izvršnog direktora SRPSKOG TELEGRAFA!

Foto: color communacions

Izvršnog direktora Medijske mreže Milana Lađevića danas je brutalno napao novinar Radara Vuk Cvijić u Kosovskoj ulici u kafiću  i to iz čista mira. On je prišao stolu za kojim su sedeli  Lađevic i njegov zamenik Boris Vukovic i počeo suvlasniku Medijske mreže da se unosi u lice, cinično da se smeje, vređa i da govori kako će tek da piše o njemu unoseći mi se u facu.

Ovo je naišla na oštru reakciju Nina Mitić, člana Srpske napredne stranke. 

- Ovim putem osuđujem svaki akt nasilničkog ponašanja i zaista apelujem na poštovanje kodeksa koji donose etički standard profesionalnog postupanja novinara. Nedopustivo je da se preti, vređa ili vrši diskriminacija po bilo kom osnovu. Reč “diskriminacija” znači “razlikovanje” i koristi se za označavanje nedozvoljenog razlikovanja i uređeno je Ustavom Republike Srbije i drugim zakonskim aktima - navela je ona i dodala:

- Kako se navodi u saopštenju od strane direktora Srpskog telegrafa Milana Lađevića, njegov kolega i novinar Vuk Cvijić rekao je naglas i pred svedocima  “pisaću svašta o tebi i tvojoj porodici i zapamtićes me dobro”. Ovo jeste pretnja i ugrožavanje sigurnosti koje predstavlja obeležje krivičnog dela. Takođe, navodi se da je napad isceniran , što dodatno produbljuje ceo dogadjaj. Pozdravljam brzu reakciju Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva i verujem da će svaka institucija postupati iz okvira svoje nadležnosti. Pravda je kao voda, uprkos svemu nađe svoj put.

Podsetimo, danas su u policijskoj stanici Stari grad izvršni direktor Medijske mreže Milan Lađević i njegov zamenik Boris Vuković dali izjave povodom napada koji se desio danas u Kosovskoj ulici, kada je je Vuk Cvijić napao izvršnog direktora Medijske mreže Milana Lađevića.

Nasuprot tome, Cvijić je odbio da ode u policijsku stanicu, kako saznaje Republika.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Luka

29.05.2024 21:32

Počinioca adekvatno kazniti

Milica

29.05.2024 21:33

Ovome se mora stati na put,jer odredjenima mora biti jasno vec jednom da ovo nije divlji zapad,nego uredjena drzava gde postoje zakoni koji moraju da se postuju!

Uroš

29.05.2024 21:33

Napad na Milana Lađevića je za svaku osudu

Mina

29.05.2024 21:34

Za svaku osudu je ovakvo ponasanje! Kako ostali,tako i ovakvi moraju da postuju zakon i kraj tacka!