EVO KOJA NASELJA OPŠTINE ČUKARICA VEČERAS OSTAJU BEZ VODE: Zbog planiranih radova, nestanak od 22 sata

Autor:

Vesti

21.05.2024

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između utorka i srede u tom periodu povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode osetiće potrošači u naseljima Ostružnica, Umka i Rucka.

EVO KOJA NASELJA OPŠTINE ČUKARICA VEČERAS OSTAJU BEZ VODE: Zbog planiranih radova, nestanak od 22 sata

Foto: pixabay.com

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvode planirane radove na ispiranju vodovodne mreže na opštini Čukarica od ponedeljka i tako će svakodnevno biti do subote od 22.00 do 06.00 sati.

U noći između utorka i srede u tom periodu povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode osetiće potrošači u naseljima Ostružnica, Umka i Rucka.

"U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Molimo potrošače da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove obave u što kraćem roku. Zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumevanju. Planirani radovi na ispiranju vodovodne mreže obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude provereno dobrog kvaliteta", navode iz BVK.

Ako ostanete bez vode, evo nekoliko koraka koje možete preduzeti:

Proverite sa susedima: Prvo proverite da li su vaši susedi takođe bez vode. Ako jesu, možda postoji problem sa opskrbom vode u celom području, što bi mogao rešiti lokalni vodovod.

Proverite informacije: Proverite lokalne vesti, veb stranice lokalne vodovodne kompanije ili druge informacione izvore kako biste saznali da li postoji obaveštenje o problemima sa vodom ili planiranim isključenjima.

Pripremite rezervnu vodu: Uvek je dobra ideja imati rezervu vode kod kuće za slučaj nužde. Ako je moguće, koristite rezervnu vodu za piće, kuvanje i higijenu.

Kontaktirajte lokalne vlasti: Ako se problem sa vodom ne rešava ili je reč o hitnoj situaciji, kontaktirajte lokalne vlasti ili vodovodnu kompaniju kako biste dobili više informacija i eventualno pomoć.

Ekonomske alternative: Ako je situacija dugotrajna ili je problem sa vodom čest, možda ćete morati razmotriti dugoročne alternative poput instaliranja rezervoara za sakupljanje kišnice ili sistema za prečišćavanje vode.

Energetska i fizička efikasnost: Ušteda vode postaje važna u slučaju nestašice. Razmislite o načinima kako da smanjite potrošnju vode u svakodnevnim aktivnostima kao što su tuširanje, pranje posuđa i zalivanje vrta.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading