NIŠTA JOŠ NIJE KONAČNO! Oglasila se šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! PITANJE KOSOVA MOŽDA I NE STIGNE PRED KOMITET MINISTARA!

Autor:

Vesti

16.04.2024

21:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije ništa konačno, već je to mišljenje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i sad ćemo da vidimo da li će to uopšte doći pred Komitet ministara, rekla je Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

NIŠTA JOŠ NIJE KONAČNO! Oglasila se šefica  srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! PITANJE KOSOVA MOŽDA I NE STIGNE PRED KOMITET MINISTARA!

Foto: Printscreen/YouTube/Kosovo online

Šefica srpske delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope Biljana Pantić Pilja rekla je večeras da je PS SE usvajanjem preporuke da se tzv. Kosovu odobri članstvo u Saveta Evrope donela sramotnu odluku i da je ta institucija time pogazila sve norme međunarodnog prava.

- Ovo nije ništa konačno, već je to mišljenje Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i sad ćemo da vidimo da li će to uopšte doći pred Komitet ministara - rekla je Pilja za Tanjug komentarišući večerašnju odluku PS SE da usvoji izveštaj izvestioca za prijem tzv. Kosovo u SE Dore Bakojani.

Na pitanje kakvi će biti naredni koraci Srbije, Pilja ističe da se nada da ovo pitanje uopšte neće ni doći na razmatranje pred Komitet ministara SE i da će, kako je rekla, shvatiti kakvu grešku prave.

- Već vidim da su pojedini zemlje poslale neke drugačije signale. To su posebno iskazale kolege iz Italije i Mađarske kroz amandmane kojima su iskazali neki drugačiji stav i poslali signal da postoji šansa da će se setiti da postoji Briselski sporazum i da mimo svih procedura ne može na ovakav način lažna država Kosovo da postane članica Saveta Evrope - istakla je ona.

Pilja je dodala da nije bila iznenađena slušajući obrazloženja učesnika tokom rasprave.

- To su argumenti koje su oni iznosili pre toga na političkom komitetu i pokazuje da njih zaista ništa drugo i ne interesuje, da imaju svoju agendu, svoj cilj i da jednostavno gaze međunarodno pravo samo da bi uspeli u onome što su naumili. Nažalost meni je ovo očekivana rasprava, vrlo mučna i vrlo teška, ali znajući ko su sve ti ljudi i na koji način su se ponašali u prethodnih nekoliko meseci nisam iznenađena njihovom argumentacijom - rekla je Pilja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Marija

16.04.2024 21:34

Ovo je veliki sok za sve nas, ovakvo glasanje nismo ocekivali, ali nadamo se najboljem ishodu

Nikola

16.04.2024 21:37

Za Srbiju ovo nije kraj borbe, već nepravda protiv koje se mora izboriti

Mila

16.04.2024 21:46

Kosovo je Srbija i dosta vise o tome, zna se kome sta pripadana a vi sto hocete tudje da uzmete to ne moze!

Minja

16.04.2024 21:46

Daj bože da ima još uvek nade za našu zemlju.