VUČIĆ POSLAO PISMA ŠOLCU I MAKRONU: Povod je mogući prijem Kosova i Metohije u Savet Evrope

Autor:

Vesti

12.04.2024

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Mali otkrio!

VUČIĆ POSLAO PISMA ŠOLCU I MAKRONU: Povod je mogući prijem Kosova i Metohije u Savet Evrope

Foto: Profimedia, ATA Images, Dragan Kadic

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros poslao pisma nemačkom kancelaru Olafu Šolci, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu kao i drugim liderima povodom najave mogućeg prijema Kosova i Metohije u Savet Evrope.

Ministar finansija je to rekao gostujući na Televiziji Hepi.

- Nikad ga zabrinutijeg ga nisam video nego ovih dana. Kada su problemi u regioni u pitanju, gde nam preti rezolucija o Srebrenici, situacija na KiM.. Daćemo sve od sebe da se nađe rešenje. On je jutros poslao pismo svim liderima u Evropi. Prvi izazov je SE, ali ovo pokazuje da nećemo odustati. Ko kog zna Vučić zna da predaja nije opcija. Nikada veći pritisci. Pritisak je da se završe sve pre izbora EP, izbori u Britaniji, SAD...Nemačka aktivno radi suprotno interesima Srbije - rekao je Mali.

Radna grupa za koordinaciju aktivnosti državnih organa u vezi sa "problemom prijema" Kosova u Savet Evrope formirana je 5. aprila, po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ova Radna grupa je istog dana održala prvu sednicu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Za rukovodica Radne grupe imenovan je ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić, koji se od izbora Ane Brnabić za predsednicu Skupštine nalazi na čelu Vlade.

Zamenik rukovodioca biće direktor Kancelarije za Kosovo Petar Petković.

Kako je pojašnjeno u saopštenju, ova Radna grupa koordiniraće aktivnostima svih državnih organa Srbije u svim aktivnostima na planu sprečavanja prijema Kosova u Savet Evrope.

Pored Dačića i Petkovića, najavljeno j e da će članovi radne grupe biti i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na vanrednoj sednici Vlade Srbije 4. aprila pozvao na formiranje timova za sadejstvo svih snaga uključujući Vladu, parlament i predsednika države.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (28)

Loading
Zlatko

12.04.2024 08:45

Prijem Kosova u SE je protiv pravno predsednik Vucic pokušava da zaustavi prijem.

Igor

12.04.2024 08:47

Važno je da ponovo čujemo stav Francuske po pitanju članstva tzv. Kosova u Savet Evrope.

Petar

12.04.2024 08:48

Vucic se danonocno bori za interese Srbije i naroda na KiM

Anja

12.04.2024 08:50

Demokratska borba za Kosmet se nastavlja.