BEOGRAĐANI PONOVO UPOZORAVAJU NA NAPADNOG ČISTAČA CIPELA: Naplatio čišćenje 2.750 dinara! EVO KAKO "VREBA" I ZAUSTAVLJA LJUDE NA ULICI

Autor:

Vesti

08.04.2024

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se javnost upozorava na agresivno ponašanje ovog čistača cipela.

BEOGRAĐANI PONOVO UPOZORAVAJU NA NAPADNOG ČISTAČA CIPELA: Naplatio čišćenje 2.750 dinara! EVO KAKO "VREBA" I ZAUSTAVLJA LJUDE NA ULICI

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Beograđani su ponovo podigli uzbunu na društvenim mrežama zbog napadnog čistača cipela koji operiše u Knez Mihailovoj ulici. Na Instagram stranici "moj_beo_grad_" pojavila se objava građana koji su bili žrtve prevare od strane ovog čoveka.

Jedan od građana je opisao svoje iskustvo: "U Knezu čovek na ulici koji verovatno ljudima čisti patike je tražio upaljač i ja i moj drug smo mu prišli i dali upaljač. Odjednom je počeo da nam čisti patike i nakon što smo mu rekli da prestane, da ne želimo, naplatio nam je 2.750 dinara. Mi smo mu dali 5.000 jer čovek ne bi prestao da nam priča kako moramo da mu damo. Posle smo mu prišli i rekli da mi nismo hteli i da nam vrati pare. Čovek je skontao šta se dešava, pokupio se i otišao."

Ovo nije prvi put da se javnost upozorava na agresivno ponašanje ovog čistača cipela. Nedavno se pojavio apel na beogradskim Instagram stranicama da ljudi budu oprezni dok šetaju Knez Mihailovom ulicom, upozoravajući da ovaj čovek traži čak i do 10 evra od prolaznika za čišćenje cipela.

Reakcija građana

Nakon objave na društvenim mrežama, mnogi građani su izrazili svoje negodovanje i upozorili druge da budu oprezni. Ovo iskustvo je podstaklo raspravu o problemu napadnih prodavaca usluga na ulicama Beograda i kako se građani mogu zaštiti od ovakvih prevara.

Jedan korisnik je komentarisao: "Ovo je zastrašujuće. Treba biti oprezan i ne dozvoliti da nas prevare na ovakav način. Nadam se da će nadležne institucije preduzeti nešto povodom ovog problema."

Pozadina problema

Napadni čistači cipela nisu novost u mnogim gradovima širom sveta, ali ovakvi incidenti podižu pitanje kako se nositi sa njima na lokalnom nivou. Knez Mihailova ulica, kao turistička atrakcija i omiljeno mesto za šetnju među Beograđanima, često je meta prodavaca i pružalaca usluga koji pokušavaju da iskoriste prolaznike.

Ovaj problem ukazuje na potrebu za boljom regulacijom prodaje i pružanja usluga na javnim mestima, kao i edukaciju građana o njihovim pravima i načinima zaštite od prevara.

Napadi od strane čistača cipela u Knez Mihailovoj ulici su ozbiljan problem koji zahteva pažnju nadležnih institucija i svest građana o tome kako se nositi sa ovakvim situacijama. Građani trebaju biti informisani o svojim pravima i načinima zaštite od prevara kako bi se ova neprijatna iskustva svela na minimum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading