NOVA MOGUĆNOST NA GUGL MAPAMA ĆE VAS ODUŠEVITI: Od sada možete pratiti i gradski prevoz - prikaz je u realnom vremenu!

Autor:

Vesti

28.02.2024

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Isprobavajući novu opciju na Gugl mapama, uočeno je da je moguće precizno izračunati vreme putovanja određenom linijom gradskog prevoza.

NOVA MOGUĆNOST NA GUGL MAPAMA ĆE VAS ODUŠEVITI: Od sada možete pratiti i gradski prevoz - prikaz je u realnom vremenu!

Foto: Tanjug/BEOINFO

Jedna od najnovijih mogućnosti na Gugl mapama će značajno olakšati život svima koji koriste gradski prevoz. Sada je moguće u svakom trenutku videti tačnu lokaciju vozila na linijama javnog prevoza, što omogućava precizno planiranje putovanja od tačke "A" do tačke "B". Uzimajući u obzir i pozicije vozila, Gugl mape pružaju procenjeno vreme putovanja, uz mogućnost izbora putanje i linije.

Isprobavajući novu opciju na Gugl mapama, uočeno je da je moguće precizno izračunati vreme putovanja određenom linijom gradskog prevoza. Na primer, putovanje od Trga do Petlovog brda automobilom je trajalo 22 minuta, dok je ista relacija autobusom obuhvatala presedanje i prešačenje, te je procenjeno vreme putovanja iznosilo 44 minuta. Ova nova funkcionalnost takođe omogućava korisnicima da prate tačnu lokaciju vozila u realnom vremenu, bez potrebe za instaliranjem dodatnih aplikacija poput Beograd plus.

Osim što omogućava praćenje lokacije vozila, Gugl mape pružaju i druge korisne informacije, poput mogućnosti da se vidi tačna lokacija autobusa koje se čeka, kao i informacija o tome da će vozilo stići ranije nego što je predviđeno. Ova nova opcija pruža proširenu funkcionalnost u odnosu na dosadašnje opcije reda vožnje, omogućavajući korisnicima da prate autobuse preko Gugl mapa bez potrebe za prethodnim upitima za najkraći put.

Ova revolucionarna promena u praćenju gradskog prevoza ne bi bila moguća bez saradnje sa operaterima koji vrše monitoring gradskog prevoza, koji su omogućili deljenje realnih podataka o lokacijama vozila sa Guglom.

Ova saradnja je u korist svih korisnika gradskog prevoza, pružajući im mogućnost da u realnom vremenu prate lokaciju vozila i planiraju svoja putovanja sa većom preciznošću. Ova inovacija će svakako unaprediti iskustvo korišćenja gradskog prevoza i olakšati svakodnevno putovanje građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading