"U AUTOBUSU SE ZAGLAVIMO SAT VREMENA, PUŠI NAM SE" Sve više mladih "vejpuje" u gradskom prevozu: Šta kažu stariji građani?

Autor:

Vesti

24.02.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema Odluci o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada, nema propisane kaznene mere za korišćenje elektronskih cigareta, što stvara prostor za nedoumice među putnicima.

"U AUTOBUSU SE ZAGLAVIMO SAT VREMENA, PUŠI NAM SE" Sve više mladih "vejpuje" u gradskom prevozu: Šta kažu stariji građani?

Foto: e-stock/D. MILENKOVIĆ, Pixabay.com

Elektronske cigarete postale su sve češći prizor u gradskom prevozu, iako zakon ne reguliše njihovo korišćenje. Dok su neki putnici tolerantni prema ovom ponašanju, drugi smatraju da je to nedopustivo.

Nejasnoća u propisima

Prema Odluci o javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada, nema propisane kaznene mere za korišćenje elektronskih cigareta, što stvara prostor za nedoumice među putnicima. I dok neki smatraju da bi zabrana pušenja trebalo da se odnosi i na elektronske cigarete, drugi tvrde da je njihovo korišćenje prihvatljivo, piše MONDO. 

Različita mišljenja putnika

Mnoge mlađe osobe, poput Mije Milović i Jelene Jagodić, smatraju da bi elektronske cigarete trebalo dozvoliti u javnom prevozu, dok stariji putnici, poput Dragane Jovanović i Zorane Dunjić, ističu da im smeta miris i smatraju da je to nedopustivo ponašanje.

Zabrinutost za zdravlje

Bogdan Arsić izražava zabrinutost za zdravlje putnika ističući da elektronske cigarete mogu biti štetne, posebno za osobe sa zdravstvenim problemima.

Iako postoje različita mišljenja o korišćenju elektronskih cigareta u gradskom prevozu, jasno je da postoji potreba za jasnim propisima koji će regulisati ovu oblast i odrediti da li je korišćenje elektronskih cigareta dozvoljeno ili ne. U međuvremenu, putnici ostaju podeljeni po pitanju ove teme.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading