KONOBARI KAO UTVRĐENJE DA BRANE DOK SE VLASNIK KRIJE I NE OGLAŠAVA! Splav "Gusar" nepropisano posluje - morala čak POLICIJA da interveniše! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.02.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splavovi koji budu postavljeni ubuduće moraće da ispune stroge uslove koji se tiču dimenzija, lokacije, bezbednosti i higijene.

KONOBARI KAO UTVRĐENJE DA BRANE DOK SE VLASNIK KRIJE I NE OGLAŠAVA! Splav "Gusar" nepropisano posluje - morala čak POLICIJA da interveniše! (VIDEO)

Foto: instagram.com/ariska_bandit

Planirano iseljenje splava "Gusar" započeto je pre nekoliko dana, ali jutros je trebalo da započne proces rušenja. Međutim, iznenada je od toga odustalo, kako je objavljeno na Instagram stranici Serbialive_beograd.

- Oko 4 sata, na Savski kej su stigli predstavnici grada, policija, inspekcija, kao i bageri koji su bili spremni da sruše splav "Gusar", koji se vodi kao sojenica - navodi se u objavi.

Reč je o jednom od manjih splavova na Savi.

Odluka grada da potpuno uredi priobalje značila je da će svi splavovi koji nisu prošli proces licitacije biti uklonjeni. Splavovi koji budu postavljeni ubuduće moraće da ispune stroge uslove koji se tiču dimenzija, lokacije, bezbednosti i higijene.

- Gusar stoji na skeli, Gusar je sojenica i stoji ovde 40 godina - ispričao je konobar početkom februara beogradskim medijima. 

Kako Republika saznaje vlasniku splava "Gusar" je poslato pravosnažno rešenje o uklanjanju i izvršenju. Vlasnik se nije oglašavao za medije. 

 

 

Podsetimo, na Instagram stranici serbialive_beograd objavljen je video snimak na kome se može videti veliki broj policijskih vozila na Savskom keju, kao i radnici komunalnih službi koji iznose stvari sa splava.

Ovo predstavlja nastavak sprovođenja odluke od prošle godine, o uklanjanju svih splavova koji nisu dobili novu lokaciju putem licitacije.

Još u oktobru prošle godine tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je nakon svih peripetija i zakonskih rokova koji su morali da budu ispoštovani, započeto uklanjanje svih ilegalno postavljenih splavova sa Savskog keja.

Proces je dugo trajao. Pre svega čekali smo da se završi saraspisivanjem licitacija za sve lokacije, a nakon toga i donošenjem raznih rešenja. Čekamo još odluku suda o povezivanju struje i vode za 28 objekata, čiji vlasnici su izašli na licitacije - rekao je Šapić i dodao da je trenutno isključena struja i voda svim objektima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Aleksandar Pavic

14.02.2024 06:05

Bravo Šapiću