PROLETEO KROZ RASKRSNICU I KOLIMA ULETEO U KAFIĆ! Tri osobe povređene u incidentu na Ceraku

Autor: M.B.

Vesti

09.02.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saobraćajni incident u naselju Cerak u Beogradu.

PROLETEO KROZ RASKRSNICU I KOLIMA ULETEO U KAFIĆ! Tri osobe povređene u incidentu na Ceraku

Foto: ST/Vladimir Lukić, Profimedia

Ilustracija

Sinoć je u naselju Cerak u Beogradu došlo do saobraćajne  nezgode koja je uzdrmala lokalnu zajednicu. Vozač automobila je udario u saobraćajni znak i izazvao veliku štetu na jednom obližnjem lokalu, dok je istovremeno povredio tri osobe.

 

- Mlađi momak upravo pokupio znak sa ulice koji je bio stavljen na rupu koji je označavao da je tu rupa. Prosao je velikom brzinom pri udaranju znaka, znak je udario u parkiran auto i odleteo u kafić. Polomljeno pola kafića. U pitanju je Boa Vista kafić na Ceraku. 3 osobe su povređene od kojih su 2 maloletni dečak i devojčica - stoji ispod fotografije.

 

Važno:Ovo treba da radite kad se nađete u nesreći!

Kada dođe do saobraćajne nezgode, važno je znati kako pravilno reagovati kako biste zaštitili sebe i druge učesnike. Evo nekoliko koraka koji će vam pomoći da se pravilno postavite u takvoj situaciji.

Zaustavite auto ili pronađite sigurno mesto u blizini
Kada se nađete u saobraćajnoj nezgodi, prvo pravilo je da zaustavite vozilo na mestu nesreće. Ukoliko to nije moguće, potrebno je pronaći najbliže sigurno mesto za zaustavljanje. Ovo je važno kako bi se izbegle dodatne opasnosti po učesnike nezgode.

Proverite da li ima povređenih i pozovite hitnu pomoć ako je potrebno
Nakon zaustavljanja, važno je proveriti da li ima povređenih osoba i pružiti im pomoć ukoliko je to moguće. Ukoliko je potrebno, odmah pozovite hitnu pomoć. Takođe, bitno je da u svojim vozilima imate atestiran pribor za prvu pomoć kako biste mogli da pružite neophodnu pomoć do dolaska hitne pomoći.

Razmenite detalje sa uključenim pojedincima
Jedna od obaveza učesnika nezgode jeste razmena detalja sa ostalim vozačima. Ovo uključuje informacije o vozačima i vlasnicima vozila, kao i razmenu podataka o vozačkim dozvolama i identifikacionim oznakama automobila.

Prikupite informacije o incidentu
Prikupljanje informacija o samoj nezgodi može biti od presudnog značaja. Fotografisanje mesta nezgode, oštećenja na vozilima, kao i vođenje detaljnih beležaka o vremenskim prilikama, saobraćajnim uslovima i drugim relevantnim informacijama može značajno pomoći prilikom utvrđivanja odgovornosti za nezgodu.

Ukoliko se pridržavate ovih koraka, moći ćete efikasno da se nosite sa situacijom u slučaju saobraćajne nezgode, čime će se olakšati proces utvrđivanja odgovornosti i rešavanja eventualnih materijalnih šteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading