AMERIKA TRAŽI OD KURTIJA DA ODLOŽI ODLUKU O UKIDANJU DINARA: Stalna predstavnica SAD na sednici SB UN izrazila zabrinutost zbog najnovijeg poteza Prištine!

Autor:

Vesti

08.02.2024

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odluka je donesena bez adekvatne pripreme ili konsultacija sa lokalnim stanovništvom

AMERIKA TRAŽI OD KURTIJA DA ODLOŽI ODLUKU O UKIDANJU DINARA: Stalna predstavnica SAD na sednici SB UN izrazila zabrinutost zbog najnovijeg poteza Prištine!

Foto: Tanjug/AP

Stalna predstavnica SAD pri UN Linda Tomas-Grinfild, izrazila je zabrinutost zbog plana tzv. Kosova da ograniči novčane transakcije na sednici Saveta bezbednosti UN.

Ona je istakla da SAD pozivaju Aljbina Kurtija da odloži odluku o ukidanju dinara, ocenjujući da je odluka donesena bez adekvatne pripreme ili konsultacija sa lokalnim stanovništvom. Takođe, istaknuto je da SAD pozivaju "obe strane da se uzdrže od eskalatornih akcija".


- Odluka je donesena bez adekvatne pripreme ili konsultacija sa lokalnim stanovništvom - rekla je ona.

Podsećamo, večeras se održava sednica Saveta bezbednosti UN na zahtev Srbije zbog stanja na Kosovu.

Predsednik Aleksandar Vučić branio je pred SB UN interese Srbije i Kosova kao njenog dela i tom prilikom je privremene kosovske institucije na čelu sa Aljbinom Kurtijem optužio za progon što se tretira kao zločin protiv čovečnosti.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski obratio se ovim povodom, i izneo je uporednu analizu situacije na Kosovu i Metohiji sa situacijom u Gazi. Poljanski je istakao da problemi na Kosovu dostižu takve razmere da srpsko stanovništvo na toj teritoriji svedoči direktnoj pretnji po svoj opstanak.

On je naglasio da privremene vlasti u Prištini sprovode teror nad Srbima u pokušaju da ostvare potpunu kontrolu nad Kosovom i Metohijom i da proteraju sve nealbansko stanovništvo.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading