POLETEO PRVI AVION SA AERODROMA U BEOGRADU NAKON VIŠEČASOVNE OBUSTAVE!

Autor:

Vesti

21.01.2024

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi avion poleto je za Barselonu.

POLETEO PRVI AVION SA AERODROMA U BEOGRADU NAKON VIŠEČASOVNE OBUSTAVE!

Foto: Republika.rs

Posle više od četiri sata obustave svih odlaznih letova sa beogradskog aerodroma, prvi avion poleteo je u 21:30 na liniji Air Serbia JU584 za Barselonu. Po redu letenja, polazak je bio planiran za 17:10 časova.

MUP Srbije je nešto ranije saopštio da je "bezbednosna provera prostora - tranzitne zone na Aerodromu Nikola Tesla, gde je došlo do nedozvoljenog mešanja putnika sa različitih destinacija, završena"

- Putnici se vraćaju u tranzitnu zonu uz bezbednosni pregled koji obavlja osoblje operatera Aerodroma Nikola Tesla. Pasoška kontrola novih putnika je normalizovana, a policijski službenici Uprave granične policije preduzimaju sve poslove i zadatke iz svoje nadležnosti, kako bi sprečili zadržavanje na izlazu iz zemlje - navodi Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Da podsetimo, pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Verica Ječmenica, izjavila je večeras da je došlo do zastoja u radu Aerodroma Nikola Tesla zbog greške u funkcionisanju službi operatera na aerodromu. Ona je istakla da je operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali, naglašavajući da su putnici doživeli neprijatnosti zbog ove greške.

Ječmenica je istakla da je do mešanja putnika došlo kada su putnici koji su doputovali iz Skoplja greškom odvezeni autobusom na pogrešan gejt, gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su već prošli bezbednosne provere. Ova situacija dovela je do prekida pasoške kontrole na izlazu iz Srbije, što je dodatno produžilo haos na aerodromu.

- Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženi su autobusom greškom na pogrešan gejt, gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije - rekla je Ječmenica, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading