Ministarstvo pokreće postupak protiv odgovornih zbog večerašnjeg haosa na Aerodromu "Nikola Tesla"!

Autor:

Vesti

21.01.2024

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ječmenica je istakla da je operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali, naglašavajući da su putnici doživeli neprijatnosti zbog ove greške.

Ministarstvo pokreće postupak protiv odgovornih zbog večerašnjeg haosa na Aerodromu "Nikola Tesla"!

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki, Mup

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Verica Ječmenica, izjavila je večeras da je došlo do zastoja u radu Aerodroma Nikola Tesla zbog greške u funkcionisanju službi operatera na aerodromu. Ona je istakla da je operater aerodroma snosi jedini odgovornost za probleme koji su nastali, naglašavajući da su putnici doživeli neprijatnosti zbog ove greške.


Ječmenica je istakla da je do mešanja putnika došlo kada su putnici koji su doputovali iz Skoplja greškom odvezeni autobusom na pogrešan gejt, gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su već prošli bezbednosne provere. Ova situacija dovela je do prekida pasoške kontrole na izlazu iz Srbije, što je dodatno produžilo haos na aerodromu.

- Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženi su autobusom greškom na pogrešan gejt, gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije -  rekla je Ječmenica, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Ječmenica je rekla da je na aerodromu Nikola Tesla kasnilo 17 letova Er Srbije i da je ta avio-kompanija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

Ječmenica je najavila da će Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju, te da će javnost biti obaveštena o rezultatima nadzora. Takođe je istakla da će avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavati svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading