BEOGRAD DOBIJA NOVI MOST: Povezivaće dve glavne deonice prestonice!

Autor:

Vesti

12.01.2024

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treći beogradski most na Dunavu biće deo "unutrašnje obilaznice oko Beograda"

BEOGRAD DOBIJA NOVI MOST: Povezivaće dve glavne deonice prestonice!

Foto: Shutterstock

Ministarstvo zaštite životne sredine dalo je saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje mosta preko Dunava kod Ade Huje, sa pristupnim petljama i delom Višnjičke ulice. Ovaj značajan infrastrukturni projekat koji se najavljuje već više od dve decenije, konačno dobija zeleno svetlo za realizaciju.

Treći beogradski most na Dunavu biće deo "unutrašnje obilaznice oko Beograda", kako je najavio tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić. Planirano je da spoljna magistralna tangenta (SMT) poveže Zrenjaninski put sa autoputem E-75, protežući se do petlje Lasta. Očekuje se da ova unutrašnja obilaznica omogući efikasniji protok saobraćaja i olakša pristup glavnim saobraćajnicama.

Interesovanje za izgradnju trećeg beogradskog mosta preko Dunava datira još iz 2003. godine, kada je bio predviđen Generalnim urbanističkim planom. Sada, sa dobijenom saglasnošću Ministarstva zaštite životne sredine, projekat ulazi u novu fazu pripreme za realizaciju.

Nosilac projekta, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, podnela je zahtev za davanje saglasnosti na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, koju je izradio Saobraćajni institut CIP. Ova studija predstavlja ključni korak ka ostvarenju projekta, jer je neophodno sagledati sve potencijalne uticaje na životnu sredinu pre same izgradnje mosta.

Ukupno gledano, izgradnja trećeg beogradskog mosta preko Dunava kod Ade Huje predstavlja značajan korak ka unapređenju saobraćajne infrastrukture grada i stvaranju efikasnijeg sistema saobraćaja.

Očekuje se da će ovaj projekat imati pozitivan uticaj na povezivanje različitih delova grada i olakšati svakodnevno kretanje građana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading