OŠ "20. OKTOBAR" NEPRESTANO NA UDARU LAŽNIH DOJAVA: Agonija se nastavlja i danas, đaci ponovo evakuisani

Autor:

Vesti

28.11.2023

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đaci se nalaze u dvorištu škole i čekaju da se vrate na nastavu.

OŠ "20. OKTOBAR" NEPRESTANO NA UDARU LAŽNIH DOJAVA: Agonija se nastavlja i danas, đaci ponovo evakuisani

Foto: Youtube/KALE DZEDAJ IMAM SILU

U Osnovnu školu "20. oktobar" upravo je stigla dojava o postavljenoj bombi, tako da je i danas nastavljen niz svakodnevnih dojava u ovoj školi na Novom Beogradu, inače najvećoj osnovnoj školi u Srbiji.

Iako je u ovoj školi, upravo zbog ovih svakodnevnih dojava, policija prisutna non-stop, ali prema proceduri, đaci su ipak evakuisani, nalaze se u dvorištu škole i čekaju da kontradiverziona ekipa (KD) izvrši pretragu škole. Nakon toga, đaci će se vratiti na nastavu.

Podsetimo da je juče evakuisan veliki broj škola širom Beograda, i osnovne i srednje takođe zbog lažnih dojava o bombama.

Međutim, slučaj OŠ "20. oktobar" izdvaja se po učestalosti ovih pretnji, jer su one ovde prisutne svaki dan, nekada i više puta dnevno. Đaci su izgubili dosta od nastave, jer svaki put moraju da budu evakuisani, razmišljalo se i o prelasku na onlajn nastavu, a policija ovde već nedeljama dežura i u samoj školskoj zgradi i oko nje od 0 do 24. Svakodnevne dojave ovde traju već skoro mesec dana, piše Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading