NOVA POMOĆ DRŽAVE OD 1. JANUARA! Stiže još pola miliona vaučera!

Autor:

Vesti

20.11.2023

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je produženje roka za iskoristiti preostalih 40.000 vaučera za odmor, dok je istovremeno najavio da će od 1. januara naredne godine biti dostupnih dodatnih 500.000 vaučera za odmor u Srbiji.

NOVA POMOĆ DRŽAVE OD 1. JANUARA! Stiže još pola miliona vaučera!

Foto: Srećna Republika

- Nađite način kako da Vlada prolongira i probajte da pomognete ljudima ovde, i da im dođe još jedan deo ljudi koji nije računao na to da može da dobije vaučere, da pomognemo pre Nove godine. Pokušajte da nađete rešenje - kazao je predsednik Aleksandar Vučić.

Pravo na ovu pomoć države u Srbiji imaju:

  • penzioneri
  • nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  • zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  • ratni vojni invalidi i civilni invalidi
  • poljoprivrednici
  • studenti

Vrednost vaučera za odmor iznosi 5.000 dinara, navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Vaučer za subvencionisani odmor u Srbiji može se koristi na sldeći način:

  • vaučer se može koristiti isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta i izvan mesta studiranja korisnika vaučera;
  • vaučer se može koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja;
  • vaučer može pokriti maksimalan iznos u vrednosti od 5.000 dinara. Ukoliko je iznos računa veći, korisnik je dužan da ostatak sume isplati iz sopstvenih sredstava. Ukoliko je iznos računa manji, vaučer pokriva ceo iznos, a razlika do 5.000 dinara se ne može naknadno iskoristiti;
  • korisnik vaučera prijavu podnosi lično i tom prilikom stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju. Izuzetno, za maloletno ili poslovno nesposobno lice, koje ispunjava uslov za dodelu vaučera, prijavu podnosi zakonski zastupnik (roditelj, odnosno staratelj), uz dokaz o zakonskom zastupanju.

Dokumentacija 

Uz popunjen obrazac prijave, dostupan na veb stranici Pošte Srbije, potrebno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju, koji se moraju priložiti prilikom podnošenja prijave.

Zaposleni sa primanjima ispod 70.000 dinara mesečno trebaju priložiti originalnu potvrdu o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu podnošenja prijave. Studenti trebaju priložiti originalnu potvrdu o statusu studenta.

Osobe starije od 65 godina, koje nemaju penziju, trebaju priložiti potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, koristeći obrazac koji takođe mogu preuzeti sa veb stranice Pošte Srbije. Ostali podnosioci prijave nisu obavezni priložiti dokaz.

Važno je napomenuti da subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima nije moguće ostvariti u mestu prebivališta, a studenti ne mogu koristiti vaučere ni u mestu studiranja, prenosi Blic.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading