OD 1. DECEMBRA I 90 ODSTO PRIVATNIH VRTIĆA BESPLATNO! Aleksandar Šapić saopštio lepu vest!

Autor:

Vesti

14.11.2023

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šaić je istakao da je granica za besplatan vrtić do sada bila 28.000 dinara, ali da su je odlučili podići na 33.000 dinara.

OD 1. DECEMBRA I 90 ODSTO PRIVATNIH VRTIĆA BESPLATNO! Aleksandar Šapić saopštio lepu vest!

Foto: Youtube.com printscreen

Nakon što je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, najavio da će od 1. decembra biti besplatni i privatni vrtići koji koštaju do 33.000 dinara, roditelji su odahnuli. Ova mera će omogućiti da još više dece krene u vrtić i time olakšati svakodnevni život roditeljima.

U emisiji "Amidži šou", Šapić je istakao da je već sada 60.000 mališana upisano u državne vrtiće, a da će od 1. decembra biti obuhvaćeno još 90 odsto privatnih vrtića. On je dodao da je granica za besplatan vrtić do sada bila 28.000 dinara, ali da su je odlučili podići na 33.000 dinara.

- Rešili smo da od 1. decembra i privatni vrtići koji koštaju do 33.000 dinara budu besplatni. Ta granica je bila 28.000, ali smo je podigli - rekao je Šapić.

On očekuje da će na taj način biti obuhvaćeno 90 odsto privatnih vrtića.


Ova odluka predstavlja još jedan korak u pravcu unapređenja sistema obrazovanja i brige o deci, a posebno je važna za porodice sa više dece ili za roditelje koji su samohrani ili imaju niske prihode.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading