ODRAĆE VAS, A NEĆETE NI HVALA ČUTI! LOKAL ZA IZBEGAVANJE, DVA PIĆA SKORO 800 DINARA: Skupo, skuplje, "Ajs bistro" u Kosovskoj u Beogradu

Autor:

Vesti

07.11.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražili smo, tragom objave na Reditu, kako radi kafe-restoran preko puta Skupštine. I šokirali se...

ODRAĆE VAS, A NEĆETE NI HVALA ČUTI! LOKAL ZA IZBEGAVANJE, DVA PIĆA SKORO 800 DINARA: Skupo, skuplje, "Ajs bistro" u Kosovskoj u Beogradu

Foto: ST/B. Jovanović, Printscreen

Skupo, skuplje, "Ajs bistro" u Kosovskoj ulici, u centru Beograda, iza Skupštine Srbije (preko puta ako vam je zgodnije).

Lokal koji se nekada zvao "Ajs bar", za početak, izbegnite u širokom luku. Imate, uostalom, u neposrednoj blizini mnogo bolja mesta. Ali, ako uđete baš tamo, evo šta će vas sačekati...

Povod za ovaj tekst dala nam je objava jednog korisnika na Reditu. To što je taj korisnik napisao vidite na slici koja prati ovaj tekst, a u svakom slučaju, proverili smo. Sve je tako, možda i gore.

Bezobrazluk 31. decembra

U lokal koji je tema ovog teksta posebno ne ulazite 31. decembra. Naime, tada, koristeći činjenicu da se muzički doček organizuje na platou ispred Skupštine Srbije, "Ajs bistro" duplira cene ne bi li dodatno zaradio. Cenovnik važi za to veče, a kako je sve pokriveno da bi bilo u skladu sa zakonom, bogzna.

KAO U PARIZU

Foto: Printscreen

 

Dakle, dva pića jesu gotovo 800 dinara, pa ako sednete u "Ajs bistro", možete zamisliti i da ste na Trgu Svetog Marka u Veneciji ili u Rivoli ulici u Parizu. Takođe, tačno je i sve ostalo što stoji u objavi na Reditu.

Idemo dalje...

- Drugarica i ja sedele smo sat vremena u ovom restoranu. Za to vreme potrošile smo 4.500 dinara. Ali čim 15 minuta nismo ništa naručile, konobar, inače sve vreme neljubazan, počeo je napadno da prilazi stolu. Šta da vam kažem kad je tri puta menjao pepeljaru koja je bila prazna - kaže za Srpski telegraf i Potrošačku patrolu žena koja je bila čest gost "Ajs bistroa", u koji, kako nam je izričito rekla, više ući neće.

NIZAK NIVO

U organizacijama za zaštitu potrošača s kojima smo kontaktirati ovim povodom rekli su nam da je, nažalost, kod nas potrošačka svest i dalje na prilično niskom nivou. S druge strane, u svetu potrošači momentalno bojkotuju sve za koje misle da im krše prava. Stvar je, dakle, jednostavna, ukoliko bi ljudi prestali da dolaze u "Ajs bistro" i slična mesta gde im, bukvalno, cenama deru kožu s leđa, sve bi možda bilo drugačije. Jer, ako mislite da bi Nemac, Francuz ili neki drugi potrošač u EU plaćao bilo šta duplo skuplje nego što je normalno, grdno se varate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading