UKIDA SE AUTO-PUT U BEOGRADU! Promenjena kategorija saobraćajnice preko Mostara do Bubanj potoka!

Autor:

Vesti

24.10.2023

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Auto-put koji prolazi kroz srpsku prestonicu, od petlje Beograd, preko Mostara do Bubanj potoka, pretvoren je u gradsku saobraćajnicu.

UKIDA SE AUTO-PUT U BEOGRADU! Promenjena kategorija saobraćajnice preko Mostara do Bubanj potoka!

Foto: naxi.rs

Nova Uredba o kategorizaciji puteva koju je nedavno usvojila Vlada Srbije, najprometniju deonicu u glavnom gradu svrstala je u kategoriju puteva drugog B reda. Isti status dobila je i deonica od Vojvođanske ulice na Novom Beogradu do petlje Surčin, u čijem produžetku je auto-put Miloš Veliki.

U Javnom preduzeću Putevi Srbije kažu da je otvaranjem sektora VI Obilaznice oko Beograda, deonica puta, od petlje Beograd, preko petlje Mostar do Bubanj Potoka izgubila na značaju po pitanju međunarodnog saobraćajnog povezivanja, prenosi RT Balkan.

Samim tim se ukazala potreba za izmenom kategorije predmetne deonice puta, koju je u skladu sa važećom Uredbom o kriterijumima za kategorizaciju javnih puteva, moguće kategorizovati kao državni put II B reda. Razlog izmene kategorije puta je isti i za deonicu Novi Beograd (Vojvođanska ulica) - petlja Surčin Jug - navode u Putevima Srbije i napominju da promena kategorije puta neće imati uticaj na vozače, kao ni prioritet njihovog održavanja.

Deonica od Bubanj potoka do petlje Beograd koja se nalazi pre Dobanovaca duga je nešto manje od 30 kilometara.

- Kategorizacija puteva označava kako će se regulisati saobraćaj, ko sme da ide tim putem, a ko ga održava. Od uslova odvijanja saobraćaja, načina regulisanja i načina održavanja, to opredeljuje vrsta puta, odnosno njegova kategorizacija. Ovo ostalo se reguliše saobraćajnim znakovima i na druge načine. Ovom izmenom je proširena mogućnost upotrebe puta, nije smanjena naročito s obzirom na značaj Obilaznice oko Beograda na koju je usmeren teretni saobraćaj - kaže profesor Milan Vujanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading