ODMAH GA POSLALI NA PSIHIJATRIJU! Trevis King se vratio u Ameriku! POBEGAO U SEVERNU KOREJU ZBOG RASNE DISKRIMINACIJE, ALI GA PROTERALI!

Autor:

Vesti

28.09.2023

23:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

King, koji je služio u američkoj bazi u Južnoj Koreji, prešao je granicu sa Severnom Korejom dok je bio u civilnom obilasku pograničnog sela 18. jula, postavši prvi Amerikanac za koga je potvrđeno da je pritvoren u Severnoj Koreji za skoro pet godina. Još nema detalja o Kingovom tretmanu u Severnoj Koreji i šta ga je navelo da pobegne tamo.

ODMAH GA POSLALI NA PSIHIJATRIJU! Trevis King se vratio u Ameriku! POBEGAO U SEVERNU KOREJU ZBOG RASNE DISKRIMINACIJE,  ALI GA PROTERALI!

Foto: Tanjug/AP

Vojnik američke vojske Trevis King biće podvrgnut medicinskim pregledima, uključujući i proveru mentalnog zdravlja, nakon što je danas stigao u američku vojnu bolnicu u Teksasu pošto je proteran iz Severne Koreje, saopštio je Pentagon.

King, koji je služio u američkoj bazi u Južnoj Koreji, prešao je granicu sa Severnom Korejom dok je bio u civilnom obilasku pograničnog sela 18. jula, postavši prvi Amerikanac za koga je potvrđeno da je pritvoren u Severnoj Koreji za skoro pet godina, preneo je AP.

Kinga (23) su držali u Severnoj Koreji više od dva meseca, preneo je Rojters. Još  nema detalja o Kingovom tretmanu u Severnoj Koreji i šta ga je navelo da pobegne tamo.

Program reintegracije za "neposrednu budućnost"

- Proći će kroz medicinske preglede, medicinske procene, a zatim će se sastati sa profesionalcima kako bi procenili njegovo emocionalno i mentalno zdravlje - rekla je portparolka Pentagona Sabrina Sing novinarima.

Ona je navela da ne može da precizira vremenski period procesa evaluacije, ali je dodala da ce proći kroz program reintegracije za "neposrednu budućnost".

Severnokorejska agencija KCNA prenela je da je King za vreme pritvora u toj zemlji priznao da je prebegao jer je gajio ''loše osećanje protiv neljudskog maltretiranja i rasne diskriminacije'' u američkoj vojsci i da je bio ''razočaran neravnopravnim društvom SAD''.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading