GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA KONAČNO ZAVRŠENO: Predviđeno oko 1.500 grobnih mesta i vrt sećanja, uskoro i krematorijum

Autor:

Vesti

28.09.2023

14:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Oni koji imaju kućne ljubimce više neće morati da ih sahranjuju u parkovima, šumama, da idu na Avalu ili Kosmaj", rekao je Aleksandar Šapić prilikom obilaska.

GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA KONAČNO ZAVRŠENO: Predviđeno oko 1.500 grobnih mesta i vrt sećanja, uskoro i krematorijum

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić obišao je danas novoizgrađeno groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi u koje je uloženo 156,3 miliona dinara i rekao da su Beograđani dugo imali potrebu za mestom na kojem će se dostojanstveno oprostiti od svojih ljubimaca.

"Nakon završetka radova, ovde postoji 839 grobnih mesta u nizu na oko 1.000 kvadratnih metara. Deo groblja koji se nalazi u šumi ima kapacitet 730 mesta na 1.800 kvadrata. Takođe, postoji i vrt sećanja, odnosno ružičnjak, koji se prostire na 200 kvadratnih metara, te konačno prostor za zajedničko sahranjivanje na 1.300 kvadrata", rekao je Šapić prilikom obilaska i dodao da će postojati sala kao i da će groblje biti opremljeno svim potrebnim elementima za dostojanstven ispraćaj ljubimaca.

On je dodao je da je Beograd dugo imao potrebu za ovakvim mestom i da je ponosan na izgradnju bez obzira što su radovi započeti pre nego što je on stupio na dužnost gradonačelnika Beograda.

"Oni koji imaju kućne ljubimce više neće morati da ih sahranjuju u parkovima, šumama, da idu na Avalu ili Kosmaj", rekao je Šapić.

Šapić navodi da je najava o izgradnji spalionice za medicinski otpad i plastiku u okviru groblja laž.

"Ne znam ko vas je obmanuo da će se paliti medicinski otpad ili da će neko nekog da otruje time što će da pali životinje. Što se tiče krematorijuma, on se neće ovde nalaziti već na Lešću", rekao je Šapić.

Foto: Beoinfo

 

Prema njegovim rečima, tamo će biti centralni krematorijum za kućne ljubimce, dok će se urne ostavljati na groblju kućnih ljubimaca.

Šapić je, takođe, rekao da veruje da u budućnosti groblje kućnih ljubimaca na Bežanijskoj kosi neće biti jedino u gradu.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading