BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA Radovi će biti gotovi za tri nedelje i imaće 850 grobnih mesta, a evo gde će se nalaziti

Autor:

Vesti

06.09.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupna površina kompleksa groblja za kućne ljubimce je 15.376 kvadratnih metara.

BEOGRAD KONAČNO DOBIJA GROBLJE KUĆNIH LJUBIMACA Radovi će biti gotovi za tri nedelje i imaće 850 grobnih mesta, a evo gde će se nalaziti

Foto: pixabay.com

Početkom oktobra Beograd bi konačno trebalo da dobije groblje kućnih ljubimaca. Prema rečima izvođača radova, sada sve teče po planu i oni će svoj posao završiti u roku. A rok za završetak radova je, kako je rekao Zdravko Kurćubić, projekt menadžer firme koja izvodi radove, za tri nedelje.

- Početak oktobra je rok za završetak radova. Svi infrastrukturni i instalacijski radovi su završeni. Izgrađene su interne saobraćajnice, parking, staze i prateći objekti. U toku je uređenje zelenih površina, ubacuje se humus tamo gde nedostaje, dodaju sadnice i počelo je ulepšavanje celokupne površine - rekao je Kurćubić za N1.

Ukupna površina kompleksa groblja za kućne ljubimce je 15.376 kvadratnih metara i na njemu je planirano oko 850 pogrebnih mesta za kućne ljubimce, a kako se navodi, postoji dovoljno mesta za proširenje kapaciteta ukoliko i kada to bude bilo potrebno. Nalazi se na Bežanijskoj kosi u ulici Rajkovoj broj sedam.

Na groblju kućnih ljubimaca danas, nema velikih mašina jer su svi veliki radovi završeni. Radnici i radnice uglavnom čiste glavnu zgradu, a muškarci ubacuju humus, uglavnom oko drveća, a gde ga nema dovoljno. Postavljene su česme i označena mesta, odnosno, travnate površine na kojima će ubuduće počivati kućni ljubimci.

- Kada budemo završili uređenje zelenih površina , a to bi trebalo da bude gotovo za nekoliko dana, ostaje nam da pripremimo tehničku dokumentaciju za tehnički prijem izvedenih radova, a potom sledi dobijanje upotrebne dozvole - objasnio je projekt menadžer.

Odlaganje tela kućnih ljubimaca je veliki problem koji dugo postoji ne samo u Beogradu već i u čitavoj Srbiji baš zbog toga što u gradovima ne postoje mesta gde bi mogli sahraniti svog kućnog ljubimca. Zbog toga su ljudi u takvim situacijama morala da se „snalazi“, pa su groblja nastajala i u parkovima, šumama pored reka, a ne retko i u samim rekama.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading