ZNACI STRESA VIDE SE TAČNO NA OVIM DELOVIMA TELA: Tragovi su jasni i na LICU, a jedan ČAJ umiruje i opušta svakoga! (VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

06.09.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posledice stresa mogu biti vidljive i na duže staze.

ZNACI STRESA VIDE SE TAČNO NA OVIM DELOVIMA TELA: Tragovi su jasni i na LICU, a jedan ČAJ umiruje i opušta svakoga! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Telo

Ako ste osoba koja "nosi" neku odgovornost, bilo da je reč o porodici, brizi o detetu, supruzi/suprugu, starijoj osobi ili osećate pritisak na poslu, sigurno je da ste pod stresom. Mali broj ljudi zna kako da "kanališe" stres koji vreba sa svih strana. Posledice stresa na zdravlje mogu biti velike, a o tome se sve češće govori. Iako mnogi misle da se promene dešavaju u organizmu, što i jeste tačno, neke stvari vidljive su i fizički odnosno prisutne su na telu.

Posledice stresa mogu biti vidljive okom. Na TikTok - u kouč za zdravlje, objašnjava koji su to znaci na telu koji ukazuju da je kortizol (hormon stresa) povišen:

1. Tvrdoglavo salo na stomaku

2. Naduvenost

3. Umor (bez obzira na to koliko dugo spavate)

4. Iritabilnost/anksioznost

5. Digestivni problemi

6. Akne

Republika

Foto: shutterstock

Naduven stomak

Prirodni načini za snižavanje hormona stresa:

1. Oko 30 grama proteina u prvih pola sata nakon buđenja (na primer jaja i neko voće ili voćni sok)

2. Mača 

Jednu kašičicu mača praha pomešajte sa pola šolje vruće vode, pola šolje ovsenog mleka i dodate agavu, steviju ili med da zasladite. Prema njenoj preporuci ovo je odlična zamena za kafu.

3. Pilates

- Mene je ovo preporodilo. Nema trčanja, skakanja, pravilno se diše, umanjuje se stres, oslobađa dopamin - piše u objavi.

Foto: Izvor: Unsplash/ bruce mars

Pilates

4. Čaj od lavande

Povećava dopamin, a smanjuje hormon stresa. Odlična podrška metabolizmu.

5. Ašvaganda

- Smanjuje nivo kortizola za oko 30 odsto, smanjuje anksioznost, depresiju i zdrava je za štitnu žlezdu, poboljšava i memoriju - naglašava ona, a detaljnije pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading