VLASNICI LJUBIMACA, OPREZ! Na OVOJ lokaciji bačene kobasice pune otrova! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.03.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na društvenim mrežama se vlasnici kućnih ljubimaca pozivaju na oprez.

VLASNICI LJUBIMACA, OPREZ! Na OVOJ lokaciji bačene kobasice pune otrova! (FOTO)

Foto: Pixabay.com

U Vukasovićevoj ulici na Miljakovcu pronađeno je nekoliko kobascica napunjenih otrovom. Vlasnicima kućnih ljubimaca, meštanima ovog naselja i okoline savetuje se da dobro obrate pažnju.

- Komšije, ispred i iza zgrade u Vukasovićevoj 71 nađeno je nekoliko ovakvih kobasica sa otrovom, i to dobro sakrivenih ispod žbunja - piše u objavi na Fejsbuku.

- Dva psa su pojela, ali na sreću manju količinu i dobro su. - 

U objavi se navodi i da su se komšije odmah angažovale da se uklone zatrovani komadi hrane, ali da nisu sigurni da li ih ima na još nekim lokacijama.

Foto: printscreen/facebook

Otrov bačen na Miljakovcu

Takođe, pregledane su i nadzorne kamere, ali nisu uspeli da identifikuju počinioca.

Inače, postavljanje otrova na javne površine tako da je dostupan ljudima i životinjama može značiti nekoliko krivičnih dela koja se gone po službenoj dužnosti:

1) Izazivanje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina i novčana kazna.

2) Zagađenje životne sredine iz člana 260 Krivičnog zakonika, za koje je zaprećena kazna zatvora do pet godina i novčana kazna.

3) Ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269. Krivičnog zakonika za koje je zaprećena kazna zatvora do tri godine zatvora.

Kazne za bacanje otrova koje je kao posledicu izazvalo ubijanje većeg broja životinja mogu biti novčane ili učinilac može biti kažnjen zatvorskom kaznom do tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading