FOTOGRAFIJA SA SAVSKOG TRGA DANIMA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Građani zbunjeni zašto su ploče brzo propale, ali istina je drugačija (FOTO)

Autor:

Vesti

20.02.2023

22:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mestu gde su propale ploče postoji jasan plan izgradnje fontane.

FOTOGRAFIJA SA SAVSKOG TRGA DANIMA KRUŽI DRUŠTVENIM MREŽAMA: Građani zbunjeni zašto su ploče brzo propale, ali istina je drugačija (FOTO)

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Fotografija sa Savskog trga u Beogradu danima kruži mrežama, a na njoj je zabrinjavajuće stanje ploča koje su postavljene pre oko dve godine. Građane je zbunilo to da su ploče tako brzo propale, ali istina je potpuno drugačija.

Naime, na mestu gde su propale ploče postoji jasan plan izgradnje fontane. Kompanija koja će ovaj deo Beograda dodatno ukrasiti, poslala je saopštenje.

- U okviru rekonstrukcije i izvođenja radova na Savskom nasipu, predviđena je izgradnja moderne fontane, dizajnirane po sistemu "dry deck fountain", tako da posetioci trga nesmetano šetaju preko fontane.

 

 

Podzemni fontanski bazen, površine 100 m2 i dugog 80cm pokriven je granitnim pločama po principu podignutog poda, sa nosačima namenjenim isključivo za opterećenje pešačkim saobraćajem. Fontana je građena u skladu sa svim pravilima struke za izgradnju ovog tipa fontane i po svim važećim propisima ua izgradnju objekta.

Neretko se dešava da se ne poštuju sapbraćajna pravila, odnosno dostavna vozila neovlašćeno ulaze na prostor Trga i da se po njemu nesmetano kreću, prenosi Telegraf.rs.

U sredu 15.02.2023. usled manje posećenosti Trga zbog državnog praznika, dostavno vozilo je preko pešačke staze i ivičnjaka neovlašćeno ušlo na prostor fontane i oštetila nosač granitnih ploča, što je za posledicu imalo pad par granitnih ploča. Cela fontana je bila ograđena niskogradilišnom ogradom, koju dostavna vozila neovlašćeno pomeraju kako bi se parkirala.

Oštećena površina je odmah obezbeđena za javnost.

Pripadnici MUP-a izašli su na lice mesta i o svemu načinili zapisnik - piše u saopštenju kompanije RASS inžinjering.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading