OTVORENA IZLOŽBA ANĐELKA VASILJEVIĆA U SKC: "Deset muzičkih minuta" oslikava atmosferu u kojoj fotoreporteri "ginu" za perfektnom slikom (FOTO)

Autor:

Vesti

13.02.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložene fotografije nastale tokom poslednjih 15 godina na različitim beogradskim koncertima.

OTVORENA IZLOŽBA ANĐELKA VASILJEVIĆA U SKC: "Deset muzičkih minuta" oslikava atmosferu u kojoj fotoreporteri "ginu" za perfektnom slikom (FOTO)

Foto: Republika

Nazivom izložbe "Deset muzičkih minuta" autor Anđelko Vasiljević želi da podseti da se fotoreporteri u vremenu koje je za snimanje ograničeno na početak koncerta i prve tri numere, dovijaju iz petnih žila da bi objavili što bolju fotografiju.

- To kratko vreme predstavlja veliku teškoću za rad, ali je ujedno i izazov da se u cajt-notu napravi vrhunska fotografija, koja posle objave na strani dnevne novine, ostaje i za sutrašnjicu - kaže Anđelko Vasiljević, koji osim u matičnoj redakciji a to je Politika, svoje foto-radove objavljuje u raznim nedeljnicima i na veb sajtovima.

Izložba više od trideset fotografija domaćih i stranih zvezda rok, džez, pop i klasične muzike otvorena je večeras u Studentskom kulturnom centru u 19 časova.

Fotografije su nastale poslednjih 15 godina na beogradskim koncertima, te su izloženi portreti Stenlija Klarka, Stefana Milenkovića, Lajka Feliksa, Bore Đorđevića, Bi Bi Kinga…

- Za razliku od oficijelnih muzičkih fotografa koji imaju privilegiju da dobar kadar sa stejdža „jure“ kroz čitav nastup, njihove kolege iz štampanih medija imaju „deset muzičkih minuta“ fore da prenesu atmosferu i emociju - piše Dimitrije Bukvić, pisac i sociolog u katalogu za izložbu „Deset muzičkih minuta“ fotografa i člana UNS-a Anđelka Vasiljevića.

DOBITNIK GRAND PRI NAGRADA

Fotografije Anđelka Vasiljevića su objavljene na mnogim naslovnim stranama knjiga, magazina, na plakatima  i omotima kompakt diskova. Svoja foto dela izlagao je na grupnim i samostalnim izložbama u gradovima Srbije i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada među kojima je i Gran pri nagrada na međunarodnom foto konkursu „Srbija danas”, godišnje nagrade Udruženja novinara Srbije za fotografiju, nagrade za fotografiju novinske agencije “Beta”, Međunarodnog festivala “Interfer”za društveno angažovanu fotoreportažu i sportsku fotoreportažu, nagrade za fotografiju na temu “April u Beogradu” Radio Beograda za objavljene fotografije na sajtu “RTS-a”.

Vasiljević je rođen u Beogradu gde živi i radi.

Izlagao na više grupnih i samostalnih foto-izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading