ERDOGAN PONOVO ZAGRMEO: Ovo razlikuje Tursku od evropskih zemalja - naši građani će biti mirni!

Autor:

Vesti

26.11.2022

20:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok evropske zemlje razmišljaju o nekim stvarina, Turska će biti mirna - kaže Redžep Tajip Erdogan.

ERDOGAN PONOVO ZAGRMEO: Ovo razlikuje Tursku od evropskih zemalja - naši građani će biti mirni!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan

Za razliku od evropskih zemalja, Turska ulazi u zimu bez ikakvih energetskih problema, izjavio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

- Dok evropske zemlje razmišljaju kako će prezimeti zbog energetske krize, mi ulazimo u zimu mirni - rekao je Erdogan, preneo je TASS.

Pored toga, on je ponovio nameru Ankare da dobije pšenicu od Rusije kako bi je preradila u brašno i besplatno otpremila u siromašne zemlje.

Predsednik Turske je najavio i planove za puštanje u masovnu proizvodnju prvog turskog bespilotnog borbenog aviona ''Bajraktar Kizilelma''.

Predsednik Turske ocenio je pre nedelju dana da će politika izolacije Rusije dovesti do ozbiljnih posledica po evropske zemlje.

- Cena će biti beskrajna. I Evropa sve više plaća tu cenu, a sa njom i Poljska - rekao je Erdogan u emisiji "Moskva. Kremlj. Putin" na TV kanalu Rusija 1.

Od početka rata u Ukrajini zapadne zemlje su uvele veliki broj sankcija Rusiji, što je izazvalo rast cena energenata i rekordnu inflaciju u mnogim državama, prenosi Tanjug.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske

Podsetimo, premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da su sankcije Brisela rezurtirale  vrtoglavim rastom cena energenata.

Ranije je predsednik Erdogan ocenio da SAD i Zapad nemaju granice u napadanju Rusije i da Turska pokušava da otvori koridor mira, najavljujući da u narednih nekoliko dana očekuje susret s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Rusija nije obična država, ona je moćna država. Naravno, Zapad, predvođen Sjedinjenim državama, napada Rusiju gotovo bez granica. U svemu tome, Rusija se, naravno, odupire - rekao je Erdogan.

On je rekao da Turska pokušava da otvori koridor mira.

- I dalje tražimo načine da dođe do mirovnog dijaloga između Rusije i Ukrajine - dodao je Erdogan u izjavi novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading