PUTIN UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA ERDOGANU: Spremni smo da se uključimo u borbu sa terorizmom!

Autor:

Svet

14.11.2022

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se i Kremlj.

PUTIN UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA ERDOGANU: Spremni smo da se uključimo u borbu sa terorizmom!

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je danas telegram saučešća turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu povodom pogibije šestoro ljudi u bombaškom napadu u Istanbulu u nedelju.

Putin je u telegramu ponovio spremnost Rusije da se uključi u najbližu saradnju sa Turskom u borbi protiv svih oblika terorizma, objavljeno je na sajtu Kremlja, preneo je TASS.

U terorističkom napadu u glavnoj trgovačkoj ulici u Istanbulu u nedelju poginulo je šestoro ljudi, a policija je privela 46 osoba, među kojima Sirijku Ahlam Albašir koja se sumnjiči da je podmetnula bombu. Turska je za napad optužila kurdske ekstremiste.

Sirijka je navodno priznala svoju povezanost sa terorističkom grupom i navela da ju je obučavala PKK

Podsetimo, među poginulima ima i dvoje dece, a povređena je i državljanka Srbije. Ona je sinoć operisana i u stabilnom je stanju. 

Turski zvaničnici su u nedelju uveče kazali kako veruju da je napad izvela žena koja je, prema snimcima nadzorne kamere, sedela 45 minuta na mestu eksplozije na šetalištu Istiklal, a minut nakon što je otišla došlo je do eksplozije. Uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera utvrdili su da je žena ostavila vreću sa eksplozivom i otišla.

Iako je centar Istanbula u prošlosti bio na meti terorista, do sada nijedna grupa nije zvanično preuzela odgovornost za posljednji napad.

PKK, koju je Ankara, kao i njeni zapadni saveznici, stavila na crnu listu kao terorističku organizaciju, nastavila je s pobunom za kurdsku samoupravu u jugoistočnoj Turskoj od 1980-ih.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading