SUPRUŽNICI DRŽALI DOKTORA KAO ROBA - TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ROBIJE: Jozef iz Niša dve godine trpeo batine i poniženja, sada je sam kraj suđenja!

Autor:

Vesti

08.11.2022

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supružnici iz Niša su optuženi su za krivično delo trgovina ljudima.

SUPRUŽNICI DRŽALI DOKTORA KAO ROBA - TUŽILAŠTVO TRAŽI 12 GODINA ROBIJE: Jozef iz Niša dve godine trpeo batine i poniženja, sada je sam kraj suđenja!

Foto: youtube.com/printscreen

Tužilaštvo Višeg suda u Nišu zatražilo je danas od sudskog veća da na po 12 godina robije osudi Nebojšu Nikolova (48) i njegovu nevenčanu suprugu Draganu Petrović (32) j zbog optužbe da su uglednog niškog lekara Jozef G. (66) držali u ropskom položaju pune dve godine.

Optuženi su za krivično delo trgovina ljudima, jer su u periodu od marta 2019. do marta ove godine u Nišu, u uračunljivom stanju, zajedničkim učestvovanjem, uspostavili ropski odnos nad oštećenim doktorom, kako bi brinuo o njihovom zdravstvenom stanju i izdržavao ih. Davao im je sva mesečna primanja koja ostvaruje od penzije i na privatnoj klinici, gde je angažovan kao lekar kardiolog, ali je neretko bio primoran i da dodatno pozajmljuje novac kako bi zadovoljio njihove potrebe. Sumnja se da je doktor torturu trpeo mnogo duže od dve godine, a u strahu od mučitelja, koji su pretili da će mu mučki ubiti ćerke i suprugu, postupao je po njihovim naredbama.

Ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima. Tokom dana radio je na privatnoj klnici, ali je svoje mučitelje, koji su posedovali njegovu platnu karticu, uredno obaveštavao o broju pregledanih pacijenata. Kada bi završio sa poslom, boravio je po hodnicima zgrada, parkovima ili u automobilu koji su okrivljeni koristili, a koji je iznajmljivao i plaćao sam doktor.

Međutim, tu "pogodnost" mogao je da koristi veoma retko, samo onda kada bi Dragana ili Nebojša tokom noći to dozvoli, obraćajući mu se uvek na ponižavajući i uvredljiv način.

"Ajde, kuče, dođi u kola, posle kasno, za 20 sekunde da si tu", i slično. Porukama su uglavnom prethodile molbe očajnog doktora da mu dozvole da se skloni u automobil onda kada fizički više ne bi mogao da izdrži napolju, na debelom minusu. 

- Nešo, pomaži, otvori malo, pretpostavljam da si se uspavao, a rekao si da ćeš mi otključati kola, pa ti šaljem poruku. Otključaj malo, molim te, ne mogu više - molio je doktor januara ove godine, a dozvolu je od svojih mučitelja morao da dobije čak i onda kada je hteo da nešto pojede ili ode u toalet.

Pretnje smrću

Pokorno je izvršavao njihove naredbe, grejao je auto pre nego što oni dođu, morao je da ga izluftira ukoliko je u njemu spavao, da sakrije ćebe kako ljudima ne bi bio sumnjiv, da ide u nabavku, donesi namirnice... Jedinu komunikaciju održavao je sa okrivljenima, ćerke i suprugu viđao je na po pola sata, a kada je na dan porodične slave, 20. januara, pitao za dozvolu da ode, dobio je niz pretnji.

 - Ma kude be slave, on laže kao Ciganin, sad će idem tamo da proverim, još ako ga navatam kroz prozor da nema niko da sedi ću ga utepam, će pošaljem vozilo da vidim gde sede. Jel' tebi rečeno da držiš glavu uspravno, a ne da spuštaš glavu i da plašiš ljude koji tu prolaze, žena stoji pet minuta, ne sme da prođe na tamo zbog tebe zato što stojiš tu kao neki debil, retard, bolesnik - napisala mu je okrivljena Dragana, na šta je on odgovorio da se baš trudi, ali je zbog takvih odgovora dobijao još veće pretnje i batine.

Lažna pozajmica overena kod notara

Kada nesrećni doktor više nije imao dovoljno novca, morao je da pozajmljuje od porodice, starih prijatelja, rodbine, a kada su izvori presušili, tukli su ga mučki i tražili još.

- Ja sam ti rekao da ne mogu da nađem ništa, kolji, ubij, radi šta znaš, ja ne mogu da nađem. Nemam više ništa, nemam, nemam, nemam - uzalud se pravdao očajnički.

Kada mu je jednom prilikom Nikolov pronašli novac koji im nije prijavio, tukao ga je i pretio, a sve to snimao svojim mobilnim.

- Šta jao, gde su pare, pričaj dok te nisam umrtvio, brojim do deset. Ko ti je rekao da uzmeš pare a da mi ne kažeš, što me teraš da te unakazim bre budalo jedna - govorio je, dok je oštećeni jaukao i molio ga da prestane, što se utvrđuje iz Nebojšinog audio-snimka od 20. aprila 2019. u koji je tužilaštvo imalo uvid.

Iste godine sačinio je priznanicu da je oštećenom pozajmio novac u iznosu od 50. 000 evra sa obavezom da mu novac vrati nekoliko meseci kasnije i overio je kod javnog beležnika, iako novac nije pozajmio, a onda je prodao njegov auto marke "audi" za 2.000 evra, iako je znao da je to protivpravno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading