POLICIJA ODVELA PA PUSTILA STARICU IZ PAKLA! Komšije sa Karaburme i dalje u strahu: PLAŠIMO SE DA ĆE PONOVO NAPRAVITI HAOS!

Autor:

Vesti

26.07.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Pavlović Ivić, starica iz pakla s Karaburme, ponovo je na slobodi, posle hapšenja zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. Kako se saznaje, ona je pregledana i u psihijatrijskoj bolnici, ali se, ipak, kako kažu zgranute komšije, nasmejana vratila u svoj stan, koji više liči na brlog.

POLICIJA ODVELA PA PUSTILA STARICU IZ PAKLA! Komšije sa Karaburme i dalje u strahu: PLAŠIMO SE DA ĆE PONOVO NAPRAVITI HAOS!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Vesna Pavlović Ilić starica iz pakla

U međuvremenu psi koji su pet godina proveli u njenom zatočeništvu konačno su dočekali da budu oslobođeni.

- Nije nam jasno kako lekari nisu utvrdili da je žena psihički obolela i da ponašanjem mentalno i fizički ugrožava sve nas. Strahujemo od njene osvete, ali nećemo odustati sve dok ne bude krivično odgovarala za svoje postupke - pričaju komšije.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Psi na terasi

 

Lazar Pavlović, koji je preko Republike i obavestio javnost kakav se horor događa usred beogradskog naselja, ispričao nam je detalje intervencije policije.

- Bila je Hitna pomoć i policija, imali su nalog. Nju su izveli iz zgrade, ali se posle nekoliko sati vratila u stan. U strahu smo da će tražiti nove pse i da će komšijama ponovo praviti pakao, kao što je radila. Ona bi trebalo da snosi odgovornost za odnos prema životinjama i za to što iz parka uzima mačke i odnosi ih u svoj stan. Do sada je zbog toga bilo 30 prijava protiv nje - navodi Pavlović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Pas na terasi u stanu

 

Psi su, dodaje, sklonjeni u jedan pansion, gde su ih pregledali veterinari, pa su bar oni sad bezbedni.

Podsetimo, Republika je prva objavila šta se događa u zgradi strave. Komšije su nam tada ispričale da Vesna u stanu drži pet izgladnelih pasa, koje je ukrala vlasnicima. Da stvar bude još stravičnija, ona ih je hranila mačkama koje je pronalazila na ulici. Nesrećne životinje je ili ubijala ili žive bacala psima, a očevici svedoče da su je videli da krvave mačke unosi u svoj stan.

Republika

Foto: ST/N.PANČIĆ

Zgrada gde je živela starica

 

- Stan joj je u totalnom haosu, nema čak ni toalet, nuždu vrši u kofu, koju posle prosipa preko terase, pa nam je fasada puna izmeta. Podivljali psi su izvalili parket, a pošto nema krevet, Vesna spava na vratima koja je skinula s jedne od soba - ispričale su nam komšije koje su uspele da zavire u unutrašnjost.

Šta kaže zakon

Ukoliko starici bude suđeno, ona će odgovarati za krivično delo ubijanja i zlostavljanja životinja, za šta je predviđena novčana kazna ili zatvor do dve godine, a u težim slučajevima i do tri.

Od 299 dosad osuđenih za ovo delo u proteklih 14 godina, međutim, samo u 26 slučajeva izrečene su kazne zatvora, i to od po nekoliko meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading