IPAK SE SASTAJU SA VUČIĆEM U SUBOTU: Radnici Fijata završili protest

Autor: Republika

Vesti

22.06.2022

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 18 časova radnici Fijata su završili sa protestom, nakon čega je usledila normalizacija saobraćaja kod Sava centra.

IPAK SE SASTAJU SA VUČIĆEM U SUBOTU: Radnici Fijata završili protest

Foto: Republika.rs

Nakon današnje blokade i ponude koju su prvobitno odbili, a to je da se sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, radnici Fijata su ipak okončali protest i pristali na sastanak u subotu.

Radnici koji su blokirali auto-put kod Sava centra, dogovorili su se da ih lider Srbije primi u devet sati ujutru, a kako su rekli medijima, predsednik nije mogao da ih primi pre subote, budući da putuje u Brisel.

Nakon završetka protesta, radnici Fijata su se razišli, te je upostavljeno normalno odvijanje saobraćaja u obe trake auto-puta.

Radnici Fijata prvobitno su odbili ponuđeni sastanak sa liderom Srbije u subotu, insistirajući da se nastavi protest.

Zahtevali su da se sastanak održi večeras, ističući da neće prekinuti blokadu auto-puta koja je trajala od 13 časova danas.

Oni su tražili ispunjenje njihovih zahteva, među kojima je bio taj da oni koji ne žele da rade u Fijatovim fabrikama u inostranstvu mogu da zadrže posao u Kragujevcu, kao i da se za radnike koji ostanu bez posla postigne dogovor o višim otpremninama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vlada

24.06.2022 10:56

Dajte im po milion evra i nacionalnu penziju pa da idu kući.