Vesić uručio besplatne udžbenike učenicima Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" na Paliluli!

Autor:

Vesti

16.06.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas komplet besplatnih udžbenika za narednu školsku godinu učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" na opštini Palilula.

Vesić uručio besplatne udžbenike učenicima Osnovne škole "Milena Pavlović Barili" na Paliluli!

Foto: Tanjug

Vesić je rekao da je Grad Beograd kupio 34.000 kompleta udžbenika koje će izdavači podeliti školama do 20. juna, te da je za to izdvojeno oko dva miliona evra.

- Grad je prvi put kupio udžbenike prošle godine, ali je sistem bio takav da su se roditelji prijavljivali našoj Fondaciji, pa su dobijali naknadu za novac koji su platili za udžbenike - kazao je Vesić.

Naveo je da se ove godine taj proces skratio, te da roditellji više ne moraju da se prijavljuju za udžbenike, jer sva deca koja su upisana u školu imaju pravo da dobiju knjige.

Foto: Tanjug

Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Kako je rekao, od ove godine Ministarstvo prosvete dostavlja Gradu broj udžbenika i izdavača, zatim Grad direktno plaća izdavaču koji dostavlja komplete udžbenika osnovnim školama na teritoriji Beograda.

- Kupujemo četiri udžbenika - Svet oko Nas, Srpski jezik, Matematika i izabrani strani jezik. Cena paketa je oko 60 evra, ali to zavisi od izdavača - rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je Grad Beograd 31. maja potpisao ugovore za nabavku štampanih udžbenika sa 12 izdavačkih kuća, na osnovu broja učenika drugog razreda i broja budućih prvaka.

Zamenik gradonačelnika je rekao i da će Grad nastaviti da kupuje tablet računare za učenike osnovnih škola, te da je poslat zahtev Telekomu da se tableti nabave za učenike trećeg razreda.

Foto: Tanjug

Osnovna škola "Milena Pavlović Barili" 

- Nadam se da će to biti završeno na vreme i da će u septembru deca dobiti tablete. Ovo je velika pobeda za naš grad, jer ono što mi radimo nemaju mnogo bogatiji gradovi od Beograda i to je dokaz da mi vodimo računa i da ulažemo u obrazovanje - rekao je Vesić.

Direktorka Osnovne škole "Milena Pavlović Barili", Olivera Korošec, kaže da je besplatne užbenike u toj školi dobilo 165 učenika prvog razreda i 166 učenika drugog razreda.

- Besplatni udžbenici su velika olakšica roditeljima i veoma je važno što su stigli na vreme. Kod nas u školu dopremljeni udžbenici svih izdavaca, u narednim danima sledi distribucija roditeljima - kazala je ona.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading