GORAN VESIĆ: Beograđani će uživati u magiji Belefa

Autor:

Vesti

10.06.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beogradski letnji festival (Belef) biće održan pod sloganom "Želim magiju!" od 23. juna do 9. jula sa 34 predstave od kojih šest premijera, a biće drugačiji od prethodnih i smeštanjem prvu put u Botaničku baštu "Jevremovac", kao i zahvaljujući zanimljivom muzičkom programu, najavili su danas organizatori.

GORAN VESIĆ: Beograđani će uživati u magiji Belefa

Foto: Promo foto

"Šlogan je ''Želim magiju!'' po čuvenoj replici iz komada ''Tramvaj zvan želja''. Verujemo da će svi uživati u magiji tokom letnjih meseci kada pozorišta ne rade, kada ima manje umetničkih događanja", rekao je Vesić novinarima u Botaničkoj bašti "Jevremovac".

Govoreći u društvu gradskog sekretara za kulturu Ivana Karla, direktora Narodnog pozorišta Svetislava Goncića, Ateljea Novice Antića i Beogradskog dramskog pozorišta Juga Radivojevića i drugih, Vesić je veoma važno čuvati tradiciju pogotovo što je u pitaanju 30. Belef.

"Pre nekoliko godina smo odlučili da se organizovanije pozabavimo BELEF-om zato što više ljudi ostaje u gradu tokom leta i postoji zaista potreba da se organizuju različiti festival i umetnički događaji. Ovo je pravi, čist beogradski događaj i srećan sam što je svake godine sve bolji i bolji", naglasio je Vesić.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Karl je podsetio da je prošle godine BELEF-redefinisan "u pretežno pozorišnu manifestaciju revijalnog karaktera" kada je slogan bio "Nov početak".

"Posle novog početka svako želi magiju i onda je to primereno za slogan 30. Belefa Za razliku od prošlogodišnjeg ovaj Belef će biti nešto svedeniji po obimu i trajanju. Očekuje nas tri nedelje dešavanja na više punktova u Beogradu, primarno ovde u Botaničkoj bašti", rekao je Karl.

Kako je najavljeno, 30. Belef otvoriće prvo izvođenje predstave Ateljea 212 "Drama o kraju sveta“ u Botaničkoj bašti, a od premijera ovde je i "Za sada je sve ok“ Kruševačkog pozorišta, dok je "Kralj Ibi“ Narodnog pozorišta iz Sombora u Narodnom pozorištu u Beogradu, u BDP-u je "Tramvaj zvani želja“ i "Smrt i devojka“ je u Bitef teatru.

U okviru BELEF-a biće premijerno odigrana i predstava "Gospođa Ajnštajn“ u Narodnom pozoristu, a u Hartefakt kući "Kratka istorija pljeskavica“, dok će u Botaničkoj bašti na programu biti "Priča o Milutinu" Zvezdara teatra i "Sveta Prada“ Bitef teatra.

Beogradskoj publici će se u Botaničkoj bašti predstaviti francuska kantautorka Barbara Pravi, a na Trgu republike nastupa Bilja Krstić i njen Bistrik, dok će ovde Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije svirati muziku čuvenog holivudskog kompozitora Džona Vilijamsa, a u Narodnom pozorištu će biti izvedena "Karmina burana".

Republika

Foto: Promo foto

 

 

"Ono što čini ovaj BELEF drugačijim su muzički ukrasi. Za kraj, kao poseban dragulj ovog BELEF-a je koncert (pijanistkinje) Marte Argerič u Kolarcu, koji je korona odložila na Bemusu. Ako nije stigla na Bemus dolazi na Belef", rekao je Karl.

Kako je najavljeno, BELEF će imati i sedam predstava u programu "Mladi Belef" i četiri u "Dečijem BELEF-u", a od prateć programa tu su "Noć legata" sa Muzejom grada Beograda, Stručna vođenja kroz Botaničku baštu i Beogradske šetnje - otvorena vrata naših pozorišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading