Vesić najavio rekonstrukciju Sremske ulice

Autor:

Vesti

05.06.2022

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi obuhvataju i izgradnju kišne kanalizacije, zaštitu ili izmeštanje svih postojećih instalacija koje mogu biti ugrožene prilikom izvođenja radova, kao i postavljanje žardinjera i pergola sa zalivnim sistemom i ozeljenjavanjem.

Vesić najavio rekonstrukciju Sremske ulice

Foto: Republika

U narednih desetak dana biće započeto uređenje Sremske ulice u Beogradu, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić u jutarnjem programu RTV Pink.

- Uređenje Sremske ulice izvodi se od granice završene rekonstrukcije Ulice maršala Birjuzova do uklapanja u postojeće stanje ulica Terazije, Knez Mihajlove i Kolarčeve. Radovi su deo proširenja pešačke zone u najužem centru grada. U Sremskoj ulici uklanjamo postojeći asfalt, kako bi se i ova ulica uklopila u pešačku zonu sa zastorom od granitnih ploča i kocaka - rekao je Vesić.

Radovi obuhvataju i izgradnju kišne kanalizacije, zaštitu ili izmeštanje svih postojećih instalacija koje mogu biti ugrožene prilikom izvođenja radova, kao i postavljanje žardinjera i pergola sa zalivnim sistemom i ozeljenjavanjem, naveo je on.

- Rekonstruiše se Sremska ulica u dužini od 165 metara, a biće urađena hidroizolacija gornje konstrukcije podžemnog pešačkog prolaza kod Palate Albanija - rekao je Vesić i najavio da će ubrzo na sličan način biti rekonstruisan i deo Nušićeve ulice u delu od Terazija do Dečanske ulice.

Vrednost projektovanja i izgradnje iznosi 87,9 miliona dinara, a izvođač bi trebalo da završi radove tokom jeseni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading