Grad Beograd proslavio Spasovdan! Vesić: "Razlike ostaviti po strani, molimo se za naš grad i mir"! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Vesti

02.06.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beograd slavi svoju slavu već 619 godina.

Grad Beograd proslavio Spasovdan! Vesić: "Razlike ostaviti po strani, molimo se za naš grad i mir"! (FOTO GALERIJA)

Foto: BEOINFO

Ovo je vreme da svi budemo zajedno, da ostavimo po strani sve razlike i da se svi molimo za naš grad, poručio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je ovogodišnji domaćin gradske slave - Vaznesenja gospodnjeg, Spasovdana.

Vesić je novinarima uoči liturgije u Vaznesenjskoj crkvi, kojom je počelo obeležavanje gradske slave, rekao da Beograd slavi svoju slavu već 619 godina.

Republika

Foto: BEOINFO

Zoran Radojičić i Goran Vesić u Vaznesenjskoj crkvi

 

- Nemamo tako puno tradicija kao što je slava grada Beograda i ponosni smo što je slavimo duže od šest vekova - rekao je Vesić.

Podsetio je da je slavu grada Beograda utvrdio despot Stefan Lazarević 1403. godine u vreme kada je Beograd bio razrušen grad i za svega nekoliko decenija uspeo je da Beograd podigne i od njega napravi grad koji je, dodao je, postao jedna od najsnažnijih evropskih tvrđava i bedem hrišćanstva.

Vesić je rekao da je Vaznesenje gospodnje prava slava za Beograd i Srbiju jer smo, podsetio je, u našoj istoriji puno puta razarani, mnogo puta morali da se uzdignemo kao grad i pokažemo da smo pobedili zlo i uspeli da preživimo.

Republika

Foto: BEOINFO

Slava grada Beograda, obeležavanje

 

- Vaznesenje gospodnje se ne događa bez vaskrsenja i to su dve pobede Gospoda u nizu te tako i mi ne možemo da se uzdignemo kao grad ako ne vaskrsnemo naš duh i ne poštujemo svoju istoriju. Zato je to prava poruka ove slave - poruka pobede dobrog nad zlom i poruka pobede života nad smrću - rekao je Vesić.

Pozvao je sve Beograđanke i Beograđane da zajedno proslave gradski slavu i podsetio da u 18 sati počinje litija, koja će krenuti iz Ulice kneza Miloša kod Vaznesenjske crkve.

- Pozivam da se zajedno molimo za mir jer je nažalost u današnjoj Evropi, koja ponovo ratuje, mir najvažniji ne samo za nas već i za druge narode. Nama su potrebni mir i stabilnost, jer samo tako će naš grad moći da se ekonomski razvija, a to je ono što svi želimo - rekao je Vesić.

Više slika pogledajte u galeriji:

 

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading