Terao ih da mu igraju na stolu za ocenu! Nova jeziva svedočenja studentkinja Arhitektonskog fakulteta!

Autor:

Vesti

11.06.2022

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandal koji danima drma Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu, nakon niza anonimnih svedočenja studentkinja o seksualnom uznemiravanju od strane najmanje četvorice profesora, počeo je da se razrešava davanjem izjava nadležnima.

Terao ih da mu igraju na stolu za ocenu! Nova jeziva svedočenja studentkinja Arhitektonskog fakulteta!

Foto: Republika.rs

Posle izjašnjenja dekana ove visokoškolske ustanove Vladimira Lojanice, koji je u četvrtak dao izjavu policiji u svojstvu građanina, nadležni će, kako je najavljeno, saslušati sekretara i poverenika za ravnopravnost na fakultetu, a tokom naredne sedmice trebalo bi da devojke i mladići koji su podneli prijave fakultetu takođe daju izjave u policiji.

U međuvremenu, na Instagram nalogu anketa_arh.bg i dalje se objavljuju nove anonimne ispovesti studenta arhitekture o pretrpljenom seksualnom i psihičkom nasilju, a među njima je i svedočenje studentkinje koja tvrdi da je njenoj drugarici najoptuživaniji profesor rekao da će igrati na kafanskom stolu za ocenu.

- Bila sam kod (ime profesora poznato redakciji) u sali na jednom predmetu, zajedno sa drugaricom. Bile su pretposlednje vežbe i hteo je da nam otkaže poslednje vežbe jer nismo imali zadatak i bio je već kraj semestra, pa nije bilo potrebe da se održavaju. Drugarica je jedina imala iskorišćen maksimalan broj izostanaka i onda joj je rekao da će njih dvoje da idu u kafanu za poslednje vežbe i da će da igra na stolu za ocenu. Sećam se vrlo dobro da je bila uznemirena i šokirana njegovim komentarom, kao i ostatak sale - napisala je ova studentkinja.

Foto: Printscreen/Instagram/anketa_arh.bg

 

Dodaje da nju taj profesor nije uznemiravao, ali da je pomislila kako se možda previše približava devojkama dok komentariše radove, ali je tada, 2017/18. godine, mislila da preteruje.

- Bilo je još dosta trenutaka da je upućivao neprimerene komentare studentima, ali ih se ne sećam tačno. Imali smo uvodna predavanja, gde su sve grupe bile u jednoj sali dok je profesor objašnjavao sledeći zadatak, često ne bude mesta u sali i studenti sede i po stolovima i na podu. Ja sam sedela na stolici i ispred mene je bio sto na kome je sedeo (ime profesora poznato redakciji) i još jedna devojka. Videla sam kako joj je dodirivao leđa jer se to dešavalo tačno ispred mene - zaključila je ova studentkinja.

Na pomenutom Instagram nalogu studenti su se žalili i na upravu fakulteta, koja, kako tvrde, nije reagovala na prijave o uznemiravanju pomenutog profesora koje su im slali pre godinu dana.

- Poštovani, kada ćete se pozabaviti docentom (ime i prezime poznato redakciji) i njegovim odnosima prema studentkinjana? - piše u poruci koju je Arhitektonskom fakultetu studentkinja poslala 26. juna 2021, a godinu dana kasnije dodala:

- Ni reči od vas. Sada ćete izgleda morati da se pozabavite uvaženim docentom. Saučesnici ste, znali ste sve i ćutali, pravili se mrtvi... Svaka čast.

Inače, profesor na kog se odnosi najviše optužbi isključen je iz svih predispitnih i ispitnih obaveza, koje će umesto njega obavljati komisija, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Sale

11.06.2022 09:25

Nauči pa nećeš morati da igraš ,kad si guska i to dozvoljavas sebi nije mi te zao.

Ja

12.06.2022 20:29

@Sale - Kako ona dozvoljava ili kontrolise nesto sto ce neko drugi izustiti iz svojih usta. Moze da bude najgori student, nece proci godinu i to je to. Da li to opravdaba da je profesor seksualno uznemirava i da je takvi kao vi nazivate guskom. Vi ste, zajedno sa ovakvima kao ovaj profesor, problem ovog drustva.