NA ADI CENE KAO NA MORU: Za vodu vam je potrebno minimum 400 dinara, a za ležaljku 1.000

Autor:

Vesti

26.05.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A, svega 500 metara dalje, na novobeogradskoj strani, potpuna suprotnost cenama na makiškoj strani.

NA ADI CENE KAO NA MORU: Za vodu vam je potrebno minimum 400 dinara, a za ležaljku 1.000

Foto: ST/D. KADIĆ

Za celodnevno iznajmljivanje dve ležaljke i suncobrana potrebno je izdvojiti 2.000 dinara, za vodu od 0.75 litara čak 395, dok za okrepljenje svežim koktelima u vrelim letnjim danima i do 1.200 dinara.

Iako ove cene podsećaju na one u letovalištima crnogorskog primorja, kafići na makiškoj strani "beogradskog mora" dupke su puni. Samo nekoliko stotina metara dalje, na novobeogradskom delu, ležaljke su besplatne uz kupljeno piće, a kafe i topli napici jeftiniji i do 40 odsto.

Reporteri Novosti posetili su u sredu ovo kupalište i zatekli brojne sugrađane koji su imali vremena da najtopliji ovogodišnji majski dan, iskoristili da posete Adu Ciganliju.Iako restorani i kafići radnim danima nisu popunjeni kao subotom i nedeljom, brojni posetioci zauzeli su svoja mesta i rezervisali ležaljke u jedinom lokalu koji ih je u sredu nudio, a za čije je korišćenje potrebno izdvojiti 1.000 dinara po osobi. Na dobrom delu plaža u Budvi zakup dve ležaljke neznatno je skuplji - 20 evra.

Takođe, cena flaširane vode od 0.75 litra ovde košta 395 dinara, a za onu od 0.33 potrebno je izdvojiti 245 dinara. Točena piva od pola litre kreću se od 350 do 420, dok gazirani sokovi koštaju oko 300 dinara.

- Ležaljka u našem restoranu košta 1.000 dinara, moguće je koristiti celog dana, a uz nju se dobija i suncobran - kaže jedan od zaposlenih na Adi.

- Uz to se ne dobija gratis piće, već se sve naručeno doplaćuje. Tokom vikenda sve ležaljke su izdate već do 11 sati. Ljudima izgleda nije teško da izdvoje novac kako bi sebi priuštili zadovoljstvo.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Foto: Ilustracija

A, svega 500 metara dalje, na novobeogradskoj strani, potpuna suprotnost cenama na makiškoj strani!

Ležaljke su u gotovo svim restoranima koje su u sredu obišli reporteri Novosti besplatne, potrebno je samo naručiti piće. Flaširana voda 0.33 litra košta 140 dinara, a ona 0.7 litara 280. Espreso je 160, a nes-kafa 220 dinara. Iako i ove cene nisu niske, ipak su "limunada" u odnosu na one prekoputa.

- Posetioci, kojima očigledno razlika u ceni nije preterano bitna, uglavnom odlaze na makišku stranu jer im je dolazak komforniji, kafići su bliži gradu, odnosno blizu je parking - kažu zakupci lokala.

Iako ovde dolaze oni koji mogu lako da odreše kesu, i oni primećuju da su cene ove sezone skočile i do 20 odsto u odnosu na prošlu.

Sezona kupanja od 27. juna

Sezona kupanja na Adi Ciganliji ovog leta zvanično će početi u nedelju, 27. juna. Kako su istakli iz JP "Ada Ciganlija", dok sezona ne bude zvanično bila otvorena, posetioci koji borave na Savskom jezeru kupaju se isključivo na svoju odgovornost. A od 1. jula do 31. avgusta u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu biće upriličena i besplatna škola plivanja svakog radnog dana od 8.30 do 10.00 časova u malom bazenu na početku prve plaže.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Manja

26.05.2022 12:02

Ponesite od kuce sve sto vam treba ili se folirajte da ste parajlije