UOČI FINALA KUPA: Zvezda odigrala MEČ sa zatvorenicima!

Autor:

Sport

26.05.2022

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesvakidašnja utakmica za crveno-bele!

UOČI FINALA KUPA: Zvezda odigrala MEČ sa zatvorenicima!

Foto: FK Crvena zvezda

Zajednilčka fotograija pred utakmicu

Još malo je ostalo do 18 časova i večitog derbija na Marakani i susreta Crvene zvezde i Partizana u finalu Kupa Srbije.

Samo dan uoči velike utakmice u Ljutice Bogdana, veterani crveno-belih odigrali su jedan od nesvakidašnjih mečeva pošto su za protivnika u imali osuđenike!

Fudbalski tim osuđenika Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici bio je rival Bošku Đurovskom, Milovanu Rajevcu, Nenadu Vaniću i ostalima na stadionu Radnilčkog u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je prvi događaj ove vrste, a on se organizacuje u cilju što bolje i uspešnije reintegracije osuđenih lica u društvo, a o svemu je govorio upravnik KPZ Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić.

Ovo je posebno značajno imajući u vidu da obrazovne, kulturne i sportske aktivnosti spadaju u jedan od najvažnijih segmenata funkcionisanja svake penalne ustanove. Bili smo ’pioniri’ na polju tretmana kad smo 2017. uveli program obuke rada sa psima čime smo postali treći zatvor u Evropi koji je usvojio jedan od najboljih primera iz zapadne penološke prakse - naveo je Alimpić.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Veterani Crvene zvezde

Upravnik KPZ kaže da je reč o programu koji daje najbolje rezultate za razvijanje pozitivnih osećanja i reakcija kod zatvorenika, poput empatije u humanosti, a takođe podstiče i na bavljenje fudbalom i drugim sportovima.

Ova utakmica odigrana je pod sloganom "Fudbal za sve", a  organizovana je u okviru projekta resocijalizacije osuđenih lica uz pomoć fudbala koji KPZ Sremska Mitrovica sprovodi sa Nacionalnom agencijom Kraljevine Holandije za kazneno-popravne ustanove.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Boško Đurovski

Gerko Brink, predstavnik holandske agencije poručio da je fudbal u saradnji sa poznatim holandskim klubovima uveden u zatvore u zemlji "lala" pre tri godine i da je krajnji cilj da se pronađe zaposlenje ljudima kada im isteknu kazne.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Poruka kraj terena

Kada govorimo o rezultatu, videli smo remi - 3:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading