FOSFORNE BOMBE PADAJU NA MARIUPOLJ, DA LI JE RUSIJA PREŠLA CRVENU LINIJU?! Ukrajinci objavili šok video, TVRDE SAMO JEDNO: PAKAO JE DOŠAO NA ZEMLJU!

Autor:

Vesti

15.05.2022

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina je optužila ruske snage da su fosfornim bombama gađali fabriku Azovstalj, poslednje ukrajinsko utočište u Marijupolju.

FOSFORNE BOMBE PADAJU NA MARIUPOLJ, DA LI JE RUSIJA PREŠLA CRVENU LINIJU?! Ukrajinci objavili šok video, TVRDE SAMO JEDNO: PAKAO JE DOŠAO NA ZEMLJU!

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Savetnik gradonačelnika Marijupolja Petro Andrijuščenko objavio je snimak koji se proširio društvenim mrežama a čija autentičnost nije nezavisno potvrđena, na kom se vidi žestok napad na železaru sa varnicama od municije kako padaju na zemlju.

- Pakao je došao na Zemlju. U Azovstalj - napisao je on i dodao da su Rusi granatirali fabriku fosfornim bombama kao odgovor na pobedu Ukrajine na takmičenju Pesma Evrovizije.

 

 

Fosforne bombe su bombe koje se zapale pri kontaktu sa kiseonikom i izazivaju ogromnu štetu. Gotovo ih je nemoguće ugasiti i njihova upotreba u naseljenim područjima je zabranjena međunarodnim pravom.

Andrijuščenko je, navodno, priložio na postu na Telegramu i fotografije na kojima se vide natpisi na "ruskim bombama" koji bi trebalo da predstavljaju dokaz da su bombe bačene kao odgovor na pobedu Ukrajine na Evroviziji.

Izvor fotografija je nepoznat i njihova autentičnost nije nezavisno potvrđena.

 

Kako prenose zapadni mediji pozivajući se na ukrajinske izvore, ruski tekst na bombama glasi: "Kaluša, kao što je zatraženo! U Azovstalj", dok je na engleskom napisano: "Pomozite Marijupolju - Pomozite Azovstalju sada" uz datum 14. maj.

 

To su bile reči pevača Kaluš orkestra, koji je apelovao na svetsku javnost da pomogne Ukrajini pošto su pobedili u Torinu. Rusija je isključena iz Evrovizije zbog rata.

Ukrajinski izvori navode da u čelilani Azovstalj ima oko 1000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Oslobodilac

15.05.2022 13:07

CIME JD NATO GADJYO NEDIZND SRPSKE ZEMLJE I SRPSKE CIVILE CIME SU USTASE BALIJE I SIPTARI KLALI SRPSKJ DECU OKO ZA OKO ZUB ZA ZUB OSVETA STIZE

Odgovori 55 32
Zweki

15.05.2022 14:04

Rat je ljudi...svasta se desava....

Odgovori 33 14
1999

15.05.2022 14:54

Takvim bombama je NATO u podne tukao po Kragujevcu kasarnu u centru grada! Bagra

Odgovori 74 19
Mare

15.05.2022 16:07

Zar to nisu bacali i po Beogradu kada su unistavali dalekovode?

Odgovori 43 14