VESIĆ PORUČUJE: Srpska fabrika vakcina će obezbediti ceo region!

Autor:

Vesti

08.05.2022

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad Beograd je skoro potpuno završio pristupne saobraćajnice i neophodnu infrastrukturu za novu fabriku vakcina, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i ukazao da je na taj način omogućeno da fabrika počne da radi.

VESIĆ PORUČUJE: Srpska fabrika vakcina će obezbediti ceo region!

Foto: beograd.rs

Vesić je za "Tanjug" pojasnio da je reč o šest kilometara potpuno nove saobraćajnice, kao i da su urađeni i trotoari, kompletna vodovodna i kanalizaciona mreža, te elektro mreža, prenosi Alo. 

- Ukupna vrednost radova koje smo mi radili je veća od 13 miliona evra i na taj nacin smo omogućili da fabrika počne da radi - rekao je Vesić.

- Fabriku u zemunskom naselju Soko Salaš, u delu privredne zone "Autoput", gradi država Srbija, zajedno sa partnerima iz Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, a predsednik Aleksandar Vučić je najavio da će moći da proizvodi do 40 miliona doza godišnje - podseća Vesić. 

Fabrika je posebno važna, ističe Vesić, jer osim što će biti dovoljno vakcina za Srbiju i ceo region, u njoj će moći da se proizvode sve vrste vakcina.

- Trenutno je aktuelna vakcina za kovid, a sutra može da bude neka druga vakcina, jer uvek će neka vakcina biti aktuelna. To daje veliku sigurnost kada je u pitanju sistem zdravstvene zaštite Srbije - kaže on.

Zamenik gradonačelnika ističe da je to dokaz kako jedna investicija povlači za sobom drugu, jer je sa šest kilometara novog puta otvorena cela industrijska zona.

- Za nekoliko godina ovde će biti na desetine fabrika u kojima će sigurno raditi na hiljade ljudi. Otvaranjem jedne investicije stvarate mogućnost i za druge i to je dokaz kako se grad razvija - kaže Vesić.

Dok se očekuje početak rada nove fabrike, Vesić kaže da je u toku nabavka opreme i da bi fabrika ubrzo trebalo da bude u funkciji.

Vesić navodi da je ostalo da se završe pristupne saobraćajnice i sa druge strane i da je želja grada da sve industrijske zone u okolini Beograda potpuno opremi.

- Trenutno radimo pristupne saobraćajnice za industrijsku zonu Singidunum, radićemo nadvožnjak sa obe strane i sa obe strane ćemo raditi pristupne saobraćajnice, jer ako želimo da industriju izvučemo iz grada, onda je neophodno da na prilazima grada imate takve vrste industrijskih zona - konstatuje Vesić.

On dodaje da Beograd postaje veoma atraktivan i za magacinski prostor i da dolazi sve više velikih svetskih kompanija.

Navodi da je pre nekoliko meseci došla velika nemačka kompanija i da su dobili građevinsku dozvolu za igradnju 500.000 kvadrata magacinskog prostora.

- Oni će dovesti velika svetska imena u Beograd. Sa novim aerodromom, sa auto-putem, sa time što su nam blizu BiH, Hrvatska, Rumunija, Bugarska postajemo pravi hab. Zato nam je važno da što pre završimo intermodalni terminal u Zemunu, koji radimo zajedno sa EU, jer će to takođe omogućiti da se tamo grade magacini - istakao je Vesić i dodao da Beč ima nekoliko takvih terminala i da je to pravac kojim Beograd treba da se razvija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vla

09.05.2022 07:57

Mogu samo da kažem: - Bravo!