RUSI GAZE UKRAJINU KAO PLITAK POTOK! Šokantno priznanje Njujork Tajmsa: Bez obzira na pomoć Zapada, UKRAJINA NE MOŽE DA PRUŽI OTPOR!

Autor:

Vesti

24.02.2022

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak i sa tonama oružja, municije i opreme koje su zapadni saveznici isporučili Ukrajini u samo poslednjih nekoliko nedelja, ukrajinska vojska je nadjačana od većih, tehnološki naprednijih ruskih snaga koje su pokrenule višestruku invaziju, piše Njujork Tajms.

RUSI GAZE UKRAJINU KAO PLITAK POTOK! Šokantno priznanje Njujork Tajmsa: Bez obzira na pomoć Zapada, UKRAJINA NE MOŽE DA PRUŽI OTPOR!

Foto: Tanjug/AP, Youtube/ Ref's Channel

Još u decembru, komandant ukrajinske vojne obaveštajne službe, general Kirilo O. Budanov, izneo je scenario u kome bi ruska invazija počela vazdušnim udarima i raketnim napadima usmerenim na skladišta municije i trupe vezane za rovove - što je nagovestilo napad koji je nastupio rano četvrtak jutro.

Vrlo brzo, rekao je on, ukrajinska vojska bi bila onesposobljena, njeno rukovodstvo ne bi bilo u stanju da koordinira odbranu i snabdeva front. Nakon toga, rekao je, odgovornost će pasti na komandante fronta da sami nastave borbu.

- Oni će izdržati sve dok ima metaka - rekao je general Budanov u intervjuu. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Moći će da iskoriste ono što imaju u svojim rukama, ali verujte mi, bez isporuke rezervi, ne postoji vojska na svetu koja može da izdrži - kazao je on tada.

General Budanov je govorio u vreme kada je ruska vojska rasporedila oko 100.000 vojnika u regionu. Do trenutka invazije, prema američkim zvaničnicima, Rusija je prikupila oko 190.000 vojnika u Ukrajini ili blizu nje, uključujući Krim i separatističke oblasti koje podržava Rusija u istočnom regionu Donbasa.

Poslednjih nedelja, ruska vojska je takođe rasporedila napredne protivvazdušne sisteme S-400 koji bi mogli efikasno da neutrališu male ukrajinske vazduhoplovne snage, kao i krstarec´e rakete Iskander-M sposobne da pogode ciljeve skoro bilo gde u Ukrajini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Milan

24.02.2022 22:21

Bravo za naslov,po onoj narodnoj "cega se pametan stidi time se budala ponosi".Gde li ste vi zavrsili skole za novinarsku profesiju majko mila

Nenad

26.02.2022 04:59

Pomoć zapada? Šta to beše?

Misolog

07.03.2022 19:39

@Nenad - Vratice se zapadnjaci opet da ih "pomognu". Nece oni njih tek tako ostaviti i napustiti svoj plan unistenja Rusije. A kako cujem ostale zemlje : Poljska, Rumunija, latvija,Litvanija preispituju svoju politiku. Mnoge ce ovo nauciti pameti.